Senaste nytt

VD har ordet: Inspirera framtidens samhällsbyggare

Alla vi som jobbar i olika delar av samhällsbyggnadssektorn hamnar dagligen i samtal om allt som byggs just nu och allt som behöver byggas framöver. Då kommer vi också in på diskussionen om var vi ska hitta alla nya medarbetare som behövs i branschen. Var finns alla de som ska medverka till att vi kan uppfylla planerna på bostäder, vägar, skolor, sjukhus och järnvägar?

Detta är inte ett rekryteringsuppdrag som vi kan överlåta till "någon annan" som fixar det medan vi andra jobbar på som vanligt. Var och en av oss måste greppa varje tillfälle att prata om den spännande verksamhet som leder till att bostäder byggs och att våra samhällen utvecklas för att erbjuda en bra livsmiljö för alla.

Vi ska berätta om våra jobb som utgör delar i ett mycket större sammanhang! Beskriv för barnens kompisar om hur häftigt det är att vara med och skapa nya stadsdelar, berätta för din granne om alla spännande projekt som är på gång – säkerligen är det någon som sedan berättar vidare. Nu när ett nytt läsår börjar är det läge att erbjuda skolungdomar att komma på studiebesök, eller erbjud dig att komma till skolan och berätta för elever – och lärare – om allt det fina som byggs och hur roligt det är att få vara med och utveckla vårt samhälle!

Elisabeth Martin
Verkställande direktör, Stockholms Byggmästareförening

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4652_newsImgAll

Ann-Charlotte Geissler: Lyssna på ungas idéer kring stadens utveckling

Nästa generation samhällsbyggare går på högstadiet. I tävlingen Future City planerar elever i åldrarna 12 till 15 år framtidens stad utifrån ett givet tema och med stöd av en mentor från näringslivet. Tidningen Byggbiz fick en pratstund med projektledaren Ann-Charlotte Geissler. 

» Läs mer

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4650_newsImgAll

Brännande aktuellt

Hösten är här och vår kursverksamhet är igång! Det finns gott om tillfällen att satsa på kompetensutveckling för dig och ditt företag hos oss på Stockholms Byggmästareförening. Har du eller dina kollegor ett certifikat för Heta arbeten som behöver förnyas? Eller behöver du lära dig mer om lagar och standardavtal? Vi har kurserna för dig!

» Läs mer

Kurser 17 aug 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4584_newsImgAll

Ledig tjänst: Ansvarig BF9K

Har du erfarenhet från byggbranschen och ett intresse för kvalitetssystem och certifieringssystem? Vi söker en person med kunskaper inom byggbranschen och dess regelverk som ska vara ansvarig för arbetet med vårt lednings- och produktcertifieringssystem BF9K.

» Läs mer

07 jul 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4631_newsImgAll

Ledig tjänst: Entreprenadjurist

Byggmästareföreningen söker en entreprenadjurist med goda kunskaper inom offentlig upphandling till Stockholmskontoret. Du erbjuds ett utvecklande arbete med varierande arbetsuppgifter. Tjänsten är en spännande utmaning på en arbetsplats där du direkt får ta ett stort ansvar. Läs mer om tjänsten.

» Läs mer

Entrepenadjuridik 02 jun 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4625_newsImgAll

Från vinförvaring till bilförvaring - Bergrumsgaraget vinner ROT-priset 2016

Bergrumsgaraget har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2016. Vin & Sprits gamla lager- och produktionslokaler i Årstadal har förvandlats till ett gigantiskt underjordiskt garage som kommer att rymma drygt tusen fordon.

» Läs mer

27 maj 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4623_newsImgAll

Mer fokus på avtalen i nya LOU

Den 26 maj 2016 bjöd LOU-utskottet in till frukostmöte. Ett femtiotal intresserade deltagare från medlemsföretagen var på plats och för fullsatt lokal berättade Fredrik Linder, advokat på Hamilton advokatbyrå, om de mest väsentliga förändringarna i nya LOU.

» Läs mer

Evenemang LOU 26 maj 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4616_newsImgAll

Stor efterfrågan på kursen Heta arbeten - extratillfälle 27 maj

Heta arbeten, tillståndsansvarig är vår mest populära kurs. Vi har lagt in extra kursdatum då efterfrågan under våren varit stor. Behöver du förnya ditt certifikat? Anmäl dig då till kursen den 27 maj.

» Läs mer

Kurser 19 maj 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4614_newsImgAll

Lämna förslag till Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

Varje år utses Årets byggnadsverk och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering i Södertälje, så att vi bygger en stad att vara stolta över.

» Läs mer

Södertälje 18 maj 2016

Hämta fler