Senaste nytt

Avstegen från AB äter upp halva vinsten

Anders Kivijärvi, senior byggekonom, har skrivit rapporten »Vad kostar avstegen?« som handlar om de ekonomiska aspekterna av avvikelser från de allmänna bestämmelserna (AB). Det visar sig att så mycket som hälften av vinstmarginalen äts upp till följd av dyrare anbud och administrativa kostnader.

» Läs mer

Byggbiz Entreprenad 26 okt 2016

För en sund konkurrens

Södertälje Byggmästareförening bjöd in medlemmarna till frukostmöte på hotell Scandic Skogshöjd på tisdagsmorgonen för att informera om den nya lagen om elektronisk personalliggare och om det nya projektet Fair Play Bygg. Båda två syftar till att motverka förekomsten av svartarbete och främja en sund konkurrens inom byggbranschen.

» Läs mer

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4717_newsImgAll

Claes Rising: ”Avstegen fördyrar  byggandet i onödan"

Rapporten »Vad kostar avstegen?« från SBUF granskar vilka konsekvenser de många undantagen från de allmänna bestämmelserna (AB) får för byggbranschen. Högre priser, sämre konkurrens och fler tvister är några av rapportens slutsatser.

» Läs mer

Byggbiz Entreprenad 24 okt 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4714_newsImgAll

Tydlighet mot kund – viktigaste rådet

Stockholms Byggmästareförenings konsumententreprenadutskott bjöd in medlemsföretagen för att lyssna på Villaägarna som berättade om vanliga fallgropar när privatpersoner är beställare. Det viktigaste rådet som Villaägarna gav: Var tydlig, specificera vad som ska göras och skriv avtal innan arbetet påbörjas! Då kan missförstånd undvikas och entreprenören får en nöjd slutkund.

» Läs mer

Konsumententreprenad 21 okt 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4713_newsImgAll

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

I Stockholms län finns över en tredjedel av hela landets byggmarknad och det är framför allt bostadsbyggandet som håller uppe den höga investeringsnivån. Investeringarna i bostadsbyggandet beräknas öka under 2016 med 17 procent jämfört med föregående år enligt färsk prognos från Sveriges Byggindustrier.  

» Läs mer

Statistik 21 okt 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4701_newsImgAll

Rösta på Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

Nu är det dags igen att rösta fram dina favoriter i Södertälje som bäst representerar god nybyggnad och varsam renovering. Röstningen görs på www.aretsbyggnadsverk.se.

» Läs mer

Södertälje 12 okt 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4696_newsImgAll

Stockholms Byggmästareförening stolt partner till Open House

Den 7-8 oktober 2016 kommer den internationella arkitekturfestivalen Open House för första gången till Stockholm. Stockholms Byggmästareförening är partner till festivalen. 

» Läs mer

Evenemang Medlem 05 okt 2016

Nyheter - Nyheter - ctl00_cph1_pg4692_newsImgAll

Premiär för ny kurs i arbetsgivaransvar

Förra måndagen, den 27 september, genomfördes kursen Arbetsgivaransvar enligt arbetsmiljölagstiftningen för första gången. Kursen vänder sig till personer som har arbetsgivaransvar såsom vd samt chefer och andra anställda med personalansvar. 

» Läs mer

Kurser 03 okt 2016

Debattartikel: "Bromma flygplats bör bli bostäder på sikt"

I en gemensam debattartikel med Fastighetsägarna Stockholm skriver vi idag att det krävs långsiktiga besked om hur Stockholmsregionen ska möta det växande behovet av flygkapacitet. Vi anser att Arlanda måste prioriteras. Vi anser också att Bromma långsiktigt är bättre lämpat att utvecklas till att möta stadens behov av bostäder. Läs hela artikeln: http://www.svd.se/bromma-flygplats-bor-bli-bostader-pa-sikt/om/naringsliv:debatt.

» Läs mer

Bostad Infrastruktur 19 sep 2016

Hämta fler