Serneke blir entreprenör för ombyggnationen av Byggarnas Hus

Stockholms Byggmästareförening har utsett Serneke till huvudentreprenör för renovering och ombyggnation av vår kontorsfastighet på Wennerbergsgatan 10, på Kungsholmen. Planen är att arbetet med ombyggnationen kommer att ske under hösten 2022 fram till årsskiftet 2023/2024.

Renoveringen av fastigheten är en del i föreningens målsättning att skapa campus ”Byggarnas Hus” där hela huset kan fyllas med verksamheter kopplat till byggbranschen och där hyresgäster utgörs av kollegor och samarbetspartners. För att göra detta möjligt behöver fastigheten uppgraderas till en modern kontorsfastighet som klarar dagens krav på tillgänglighet, energianvändning, hållbarhet och funktionalitet.

Vi är väldig glada att Serneke vill vara med oss på resan att skapa Byggarnas Hus. De har erfarenhet av liknande projekt och ett gediget kunnande, säger Kristin Andersson, vd Stockholms Byggmästareförening.

Hela huset, som ritades av arkitekt Gustaf Clason och byggdes som ett lärlingsbygge mellan 1958–1960, kommer att genomgå en modernisering och uppdatering av tekniska installationer som ventilation, el, vatten- och avlopp och energibesparande åtgärder för fasad och fönster.

Entrén kommer att tillgänglighets anpassas och bilhissen i källaren kommer att ersättas med en ramp. Cykel-garage och omklädningsrum kommer att skapas i källarvåningen för att underlätta för pendling och träning i gymmet.

Idag sker omfattande utbildningsverksamhet, framför allt genom Byggbranschens utbildningscentrum, BUC, som kommer att omlokaliseras. Du som kursdeltagare får information från BUC var just din kurs kommer att hållas.