23 mars lanseras Fair Play Bygg:s årsrapport för 2022

Under 2022 fortsatte tipsen att komma in till Fair Play Bygg, gällande bland annat misstänkt penningtvätt, skattebrott och arbetsmiljöbrott. Hur ska beställare av byggtjänster kunna leva upp till de krav som finns utan tillgång till gemensamma myndighetsregister? Torsdagen den 23 mars klockan 12.00 – 13.00 kan du se lanseringen av årsrapporten via Fair Play Byggs Facebooksida.

Myndigheter som Skatteverket, Bolagsverket, Arbetsmiljöverket och Migrationsverket kan varken dela uppgifter med varandra – eller dela dem offentligt med beställare på ett enkelt sätt. Hur ska brottslighet och kriminalitet på byggarbetsplatser stoppas? Hur utbrett är problemet, och vad kan våra beslutsfattare göra? 

Välkommen till lanseringen av Fair Play Byggs årsrapport för 2022, där vi med branschföreträdare och politiker diskuterar problemen med brottslighet i byggbranschen – men också vilka lösningar som vi vill se. Medverkande i samtalet: Johan Davidson, statssekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, Jim Svensk Larm, riksdagsledamot (S), Peter Löfström, ekonomichef Hygien Bygg Telge AB, Sussie Paredes Illum, utredare Fair Play Bygg, Kristin Andersson, vd för Stockholms Byggmästareförening, Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads Stockholm-Gotland och Silvia Kakembo, byråchef för Arena Opinion och moderator.

Anmäl dig till eventet här