ROT-PRISET

Oanvända rum har blivit ny mötesplats på Campus Frescati

ROT-PRISET

Accelerator konsthall på Frescativägen är ett av de nominerade projekten till ROT-priset 2020. Ansvariga för projektet berättar vad de är mest stolta över, vilka utmaningar de haft och vad som är roligt med ROT-projekt.

Vad är ni mest stolta över?

Att se hur väl de nya rummen fungerar, såväl utställningshallarna som foajén och kontorsdelen, med plats för konst, kafé/restaurang, reception, föreläsningar, event, undervisning och arbetsplatser.

Foto: Mikael Olsson

Vilka var de största utmaningarna?

Att kunna behålla något av den råa, stryktåliga känslan och den kraftfulla materialiteten, trots alla krav som ställdes på lokalerna. Inte minst den tekniska samordningen var svår – att strukturera och hitta plats för installationsstråken i en komplex byggnad med metertjock betongstomme.

Vad var det roligaste kopplat till ROT?

Att ha bidragit till att de tidigare oanvända rummen blivit en ny mötesplats på Campus Frescati. De storslagna underjordiska industrihallarna, teknikbyggnaden och mellanrummen har fyllts med en kongenial verksamhet som svårligen kunnat få lika bra lokaler i en ny byggnad.

Adress: Frescativägen 26 A, Stockholm
Beställare: Akademiska Hus
Entreprenör: Winge Byggnads AB
Arkitekt: 2BK Arkitekter AB

Se alla nominerade projekt till ROT-priset 2020