Byggjuridik - Notis 2019-11-15

Header_Byggjuridik_notis_.jpg

Namnlos.jpg

Ny film om konsumententreprenader

Lär dig mer om konsumenttjänstlagen, vikten av att ha skriftliga avtal och begrepp som till exempel tilläggsarbeten, avrådande, fast pris, löpande räkning med vår nya film om konsumententreprenader. Detta är den sjätte filmen i serien Entreprenadjuridik för nybörjare.

Se filmen


Header_Rattfallskollen_utan_linje.jpg

Ny söktjänst för rättsfall

Rättsfallskollen hjälper dig förstå hur lagar, regler och avtalstext kan tolkas och hur de påverkar enskilda affärsavtal. Här kan du hitta domar och läsa minireferat inom entreprenadrättens område.

Till Rättsfallskollen


Checklista_Byggen_for_privatpersoner.jpg

Arbeten åt privatpersoner

I samband med att ett företag bygger åt en privatperson är det bra att uppdatera sig på vad som krävs enligt bland annat konsumenttjänstlagen. Checklistan innehåller de viktigaste sakerna som en entreprenör, utifrån dessa regler, bör göra för att tillvarata sina egna intressen.

Checklista – Byggen för privatpersoner


Checklista-Om_kunden_inte_betalar.jpg

Om kunden inte betalar

Betalningar är givetvis alltid ett problem men konsekvenserna kan vara olika beroende på orsaken. Det är därför alltid bra att ha en rutin för hur företaget ska agera ifall kunden inte betalar. Här är en checklista som visar hur problemet kan hanteras steg för steg.

Checklista - Om kunden inte betalar

 
 

Vi hjälper dig med entreprenadjuridiken!

  

Du som är medlem är välkommen att kontakta oss för entreprenadjuridisk rådgivning. Det kan gälla entreprenadjuridiska frågor, upphandlingsfrågor och andra affärsjuridiska frågor som berör din verksamhet.

 
 
_MG_1594.jpg   IMG_0176_Maria.jpg   _MG_9051-Martin.jpg   GustavGonelius.jpg
 
 

Claes Sahlin, chefsjurist, Maria Andersson, entreprenadjurist, Martin Peterson, entreprenadjurist, Gustav Gonelius, juristassistent.