Byggbiz 2011-2012

Byggbiz 2012

November (pdf)
Detta nummer fokuserar på beställarens ansvar för att bekämpa svartarbete. Intervjuer med PO Andersson, upphandlingsexpert på Nacka kommun, och Anders Lago, förbundsordförande på HSB. Även Louise Wibert Uggla är intervjuad om Byggmästareföreningens checklista.

September (pdf)
Intervju med Anna-Greta Leijon som fattar ordförandeklubban för 15:e gången inför utdelningen av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris. Även intervju med Ulf Hornegård på Skatteverket om effekterna av ROT-avdraget samt presentation av de nominerade objekten till ROT-priset.

Juni (pdf)
Snart är det boutställning i Annedal och detta nummer ägnas helt åt det kommande arrangemanget där Stockholms Byggmästareförening är huvudarrangör. Läs bland annat en Intervju med projektledaren Hasse Johansson, intervju med Sofie 7 år som bor i Annedal och få en förhandstitt på utställningskartan.

April (pdf)
Alexandra Laurén, ny ordförande för Södertälje BF, lyfter fram för branschen viktiga frågor. Dessutom är två nya medarbertare på Stockholms BF intervjuade: Niklas Kåvius, entreprenadjurist, och Håkan Klinga, ansvarig för BF9K.

Mars (pdf)
Ett par av våra svenska BIM-specialister, Mårten Lindström och Carl-Erik Brohn, är intervjuade samt professor Martin Fischer från Stanford University som är expert på VDC. Veidekkes arbete med virtuellt byggande belyses.

Januari (pdf)
Intervju med Catherina Fored, ny förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter. Även intervjuer med Sören Häggroth, regeringens bostadsutredare, Katarina Kämpe länsöverdirektör i Stockholms län och Staffan Grundmark, ordförande i bostadsutskottet.

Byggbiz 2011

November (pdf):
Temanummer BF9K - Byggföretagens kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösystem.

September (pdf):
Intervju med Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius, vinnare av ROT-priset 2011, "Det vinnande laget", världsekonomi och lufttäta hus.

Juni (pdf): 
I det här numret presenteras bland annat Anders Lago, några Södertäljeföretag samt vinnarna av Årets Byggnad och Årets Renovering i Södertälje.

Maj (pdf):
ROT-Special De nominerade till ROT-priset 2011 presenteras.

April (pdf):
Ordförande Svante Hagman lämnar BF:s styrelse - Generation "ordning" - Histo- riskt årsmöte i historiska lokaler. 

Februari (pdf):
Konsten att bygga ett konstmuseum - Byggmästare med mer än 500-åriga anor - Dags att anmäla er bästa ombyggnad till föreningens ROT-pris 2011!