Press

Byggmästareföreningens pressmeddelanden publiceras på Mynewsdesk. Om du vill få våra pressmeddelanden skickade direkt till dig, kontakta Sofia Jonsson.

Följ Stockholms Byggmästareförening


 • Bostadsbyggandet skjuter i höjden

  Ny byggprognos för Stockholm visar på att framför allt bostadsbyggandet håller uppe den höga investeringsnivån. Investeringarna i bostadsbyggandet beräknas öka under 2016 med 17 procent jämfört med föregående år. Efter det blir ökningstakten något lugnare.

 • Från vinförvaring till bilförvaring - Bergrumsgaraget vinner ROT-priset 2016

  Bergrumsgaraget har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2016. Vin & Sprits gamla lager- och produktionslokaler i Årstadal har förvandlats till ett gigantiskt underjordiskt garage som kommer att rymma drygt tusen fordon.

 • Och de fyra nominerade till ROT-priset 2016 är…

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar fyra projekt om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 27 maj i Kulturhuset.

 • Tillväxttakten dämpas i Stockholm − trots ökat byggbehov

  Trots ett stort och ökande behov visar den senaste byggprognosen från Sveriges Byggindustrier att tillväxttakten för byggandet i Stockholm nu saktar in. Prognosen för 2016 och de sammanlagda investeringarna revideras visserligen upp en aning men ligger långt under 2015 års tillväxttakt. 2017 visar en ökning på endast 1 procent.

 • Byggläget i Stockholm

  Den totala byggvolymen för startade projekt i Stockholms län ökade mellan juli 2014 och juni 2015 med 72 procent jämfört med samma period ett år tidigare. Igångsättandet av bostadsbyggandet bidrar mest till ökningen med sina 96 procent, och inom delmarknaden lokaler ökade byggstarterna med 73 procent. Anläggningsmarknaden ökade också, men med 30 procent.

 • Fler utbildningsplatser i Blekinge kan ge fler bostäder i Stockholm

  Brist på kommunala plan- och bygglovshandläggare är en begränsande faktor för bostadsbyggandet i Stockholmsregionen och många kommuner har ett stort rekryteringsbehov. Blekinge tekniska högskola har till sitt treåriga program Fysisk planering som utbildar planeringsarkitekter fått ökat anslag och därmed kunnat utöka sina utbildningsplatser från fjolårets 75 till höstens 105 platser.

 • Sänkt ROT-avdrag hotar 40 jobb på Gotland

  Det sänkta ROT-avdraget som regeringen föreslår hotar 40 jobb på Gotland. Totalt sett hotas 8300 arbetstillfällen runt om i landet. Det visar en ny rapport på sysselsättningseffekterna av de föreslagna ROT-förändringarna som Sveriges Byggindustrier tagit fram.

 • Sänkt ROT-avdrag hotar över 2600 jobb i Stockholm

  Det sänkta ROT-avdraget som regeringen föreslår hotar 2613 jobb i Stockholm. Totalt sett hotas 8300 arbetstillfällen runt om i landet. Det visar en ny rapport på sysselsättningseffekterna av de föreslagna ROT-förändringarna som Sveriges Byggindustrier tagit fram.

 • Brf Gräshoppan Årets byggnad och Uranus Årets renovering 2014

  Utmärkelsen Årets byggnad och Årets renovering 2014 i Södertälje är avgjord. Utnämningarna delades ut i Södertälje stadshus och Årets byggnad blev Brf Gräshoppan. Årets renovering tilldelades Uranus.

 • ROT-prisvinnaren 2015: Kvarteret Mimer 8 – från sjukhus till skola

  Ombyggnaden av Kvarteret Mimer 8 har utsetts till Stockholms bästa ombyggnad 2015 och tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris den 29 maj.

 • Fem nominerade uppmärksammar byggandet i Södertälje

  Årets byggnad och Årets renovering är en tävling som varje år samarrangeras av Södertälje kommun och Södertälje Byggmästareförening för att lyfta fram och uppmuntra god modern arkitektur och hållbart byggande. I år har tre kandidater valts ut som nominerade till Årets byggnad och två till Årets renovering.

 • Och de sex nominerade till ROT-priset 2015 är...

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar sex byggnader om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 29 maj i Kulturhuset.

 • Göran Bjarnestig valdes till ordförande för Södertälje Byggmästareförening

  Södertälje Byggmästareförening valde Göran Bjarnestig till ny ordförande på årsmötet den 23 april. Göran Bjarnestig tar över ordförandeskapet efter Alexandra Laurén.

 • Maria Zimdahl ny ordförande för Stockholms Byggmästareförening

  Stockholms Byggmästareförenings medlemmar valde enhälligt Maria Zimdahl till ny ordförande på årsmötet den 16 april. Maria Zimdahl tar över ordförandeskapet efter Jan Kjellson. – Det är mycket roligt att få förtroendet att leda styrelsens arbete och driva medlemsföretagens frågor. Stockholms Byggmästareförening är en viktig röst för byggarna i regionen, säger Maria Zimdahl.

 • Byggtakten ökar i Stockholm 2015

  Senaste byggprognosen för Stockholmsregionen visar på en ökning under 2015 i investeringar för både anläggningar och bostäder. När det gäller bostadsbyggandet har investeringarna under flera år legat runt 50 miljarder, men under fjolåret tog det fart uppåt till närmare 65 miljarder. De nya siffror visar på en ökning till drygt 77 miljarder kronor, vilket innebär en ökning på 18 procent.

 • Svagt positiva byggvindar inför det nya året

  Byggföretagen uppger en försiktig optimism inför det första halvåret 2015 i en undersökning från Stockholms Byggmästareförening. Föreningen har frågat sina 800 medlemsföretag hur de bedömer marknaden och en klar majoritet, hela 85 procent, tror på en oförändrad eller bättre marknad jämfört med andra halvåret 2014. Men det finns samtidigt orosmoment på byggmarknaden, som frysningen av Förbifarten.

 • Tillämpningen är problemet - Rapport om byggbranschens syn på offentlig upphandling

  Den offentliga upphandlingen i Sverige uppgår till miljardsummor varje år och av annonserade upphandlingar svarar samhällsbyggnadsbranschen för hela 54 procent. En färsk rapport gemensamt framtagen av Sveriges Byggindustrier och Stockholms Byggmästareförening pekar på olika faktorer som försvårar en sund upphandling i byggbranschen.

 • Pressinbjudan: Ny rapport - Sund offentlig upphandling

  En rapport om byggbranschens syn på offentlig upphandling av bygg- och anläggningsarbeten Tid: Torsdagen den 4 december klockan 8.00 Plats: Näringslivets hus, Storgatan 19 Sveriges Byggindustrier och Stockholms Byggmästareförening släpper en färsk rapport, ”Sund offentlig upphandling”, där branschens syn på offentliga upphandlingar presenteras.

 • Blomsterfondens seniorbostäder i Älvsjö vann Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014

  Ombyggnaden av Blomsterfondens seniorbostäder Kv Julpsalmen 4 i Älvsjö tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014. Juryn för Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris, med Anna-Greta Leijon i spetsen, lyfter fram att ”gruppen bakom projektet på ett innovativt sätt, med enkla medel och till rimliga kostnader skapat funktionsduglighet och trivsamhet för de boende”.

 • Pressinbjudan: Vem vinner Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014?

  Tid: Fredagen den 19 september klockan 7.30-9.30 Plats: Café Panorama, Kulturhuset (Ingång från Sergelarkaden under Sergels torg bredvid Designtorgets gamla lokal, mittemot nya Designtorget) Fem byggnader har chansen att vinna ROT‑priset 2014. Vinnaren kommer att avslöjas vid ett frukostseminarium fredagen den 19 september i Kulturhuset. Priset delas ut av juryns ordförande Anna-Greta Leijon.