Stockholms Byggmästareförenings kurser höjer kompetensen hos såväl yrkesarbetare som tjänstemän. Foto: Lars Hallström
Stockholms Byggmästareförenings kurser höjer kompetensen hos såväl yrkesarbetare som tjänstemän. Foto: Lars Hallström

Vårens kursnyheter

Idag erbjuder Stockholms Byggmästareförening ett fyrtiotal kurser inom olika områden för att säkerställa att yrkesarbetare och tjänstemän i branschen har den senaste kompetensen. I vår kommer kursverksamheten att utökas med nya kurser inom ekonomi, entreprenadjuridik och byggnadsteknik.

På kursen Ekonomiska avstämningar och prognoser får du lära dig hur du med enkla verktyg skapar förutsättningar för väl fungerande ekonomiska avstämningar och att göra bedömningar av projektets ekonomiska resultat. Kursen ger dig också ökad förståelse för ekonomiflödet i ett företag.

Inom entreprenadjuridik lanseras kurserna LOU affärer med offentlig sektor och Fördjupning entreprenadjuridik (länk för anmälan kommer inom kort). Kursen LOU affärer med offentlig sektor vänder sig till dig som vill göra, eller redan gör, affärer med stad och kommun. Fördjupning entreprenadjuridik riktar sig till dig som redan har gått grundkursen samt någon/några av våra tillvalskurser inom entreprenadjuridik. Fördjupningskursen kommer att vara praktisk inriktad där vi tittar på olika case, viktiga domstolsbeslut och diskuterar hur entreprenadrättsliga problem kan undvikas genom förebyggande åtgärder.

Den nya kursen inom byggteknik är MER och AMA för anläggare. Du kommer att få verktyg som hjälper dig att förstå AMA-systemets uppbyggnad och hur det används. Kopplat till det går vi även igenom Mät- och ersättningsreglerna (MER) och ÄTA (Ändringar, Tillägg, Avgående) i anläggningsprojekt. Kursen kommer att inledas med ett kort pass av ritningsläsning.

Du har väl inte missat hela vårt kursutbud?
Läs mer och boka

Publicerad: 21 mar 2017 Kurser