Södertälje

 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4912_exNewsImg

  Nominera bidrag till Årets byggnadsverk och Årets renovering i Södertälje

  Det har blivit dags att nominera bidrag till Årets byggnadsverk och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering. Tävlingarna är ett samarbete mellan Södertälje Byggmästareförening och Södertälje kommun.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4726_exNewsImg

  Nibble Gård och Hälsan Östertälje vann Årets byggnadsverk respektive Årets renovering 2016 i Södertälje

  Utmärkelsen Årets byggnadsverk och Årets renovering 2016 i Södertälje är avgjord. I år belönas ett nybyggt stall i Järna för att det ger en bra miljö för kor och en renovering, från tryckerilokal till rehabiliteringscenter, i Östertälje som ger nytt liv till området.

  Läs mer »
 • För en sund konkurrens

  Södertälje Byggmästareförening bjöd in medlemmarna till frukostmöte på hotell Scandic Skogshöjd på tisdagsmorgonen för att informera om den nya lagen om elektronisk personalliggare och om det nya projektet Fair Play Bygg. Båda två syftar till att motverka förekomsten av svartarbete och främja en sund konkurrens inom byggbranschen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4701_exNewsImg

  Rösta på Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

  Nu är det dags igen att rösta fram dina favoriter i Södertälje som bäst representerar god nybyggnad och varsam renovering. Röstningen görs på www.aretsbyggnadsverk.se.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4711_exNewsImg

  Förtäta - inriktningen för Södertälje

  Det är mycket på gång i Södertälje och kommunen tillsammans med Södertälje Byggmästareförening bjöd in byggföretag i regionen till ett gemensamt frukostmöte den 9 juni. Efter en presentation om vad som är på gång i kommunen följde en dialog med byggarna om vilka behov och önskemål de har på kommunen för att byggprocessen ska bli snabb och smidig.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4614_exNewsImg

  Lämna förslag till Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

  Varje år utses Årets byggnadsverk och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering i Södertälje, så att vi bygger en stad att vara stolta över.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4489_exNewsImg

  Varför är HD:s domar av betydelse för byggbranschen?

  En tapper skara medlemsföretag från Södertälje Byggmästareförening tog sig ut i regnet den 25 september för ett frukostmöte om entreprenadjuridiska rättsfall i Högsta domstolen (HD). Martin Peterson, entreprenadjurist på Byggmästareföreningen, berättade för deltagarna om Gotlandsfallet och Myresjöhusfallet, två domar som betyder mycket för byggbranschen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4436_exNewsImg

  Brf Gräshoppan Årets byggnad och Uranus Årets renovering 2014

  Utmärkelsen Årets byggnad och Årets renovering 2014 i Södertälje är avgjord. Utnämningarna delades ut i Södertälje stadshus och Årets byggnad blev Brf Gräshoppan. Årets renovering tilldelades Uranus.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg4147_exNewsImg

  Rösta på Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

  Nu är det dags att rösta på de tävlande som du tycker bäst om av de nominerade till Årets byggnad och Årets renovering. Läs om de nominerade och rösta!

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg3773_exNewsImg

  Göran Bjarnestig valdes till ordförande för Södertälje Byggmästareförening

  Södertälje Byggmästareförening valde Göran Bjarnestig till ny ordförande på årsmötet den 23 april. Göran Bjarnestig tar över ordförandeskapet efter Alexandra Laurén.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg3744_exNewsImg

  Södertälje - fokus på ansvar

  Från Verksamhetsberättelsen: Den stora frågan för Södertälje Byggmästareförening har under förra året varit huvudentreprenörsansvaret som träder i kraft i januari 2015. En informationsträff hölls den 14 november för att ge föreningens medlemmar mer kunskap om vad förändringen innebär i praktiken. Göran Bjarnestig, vd Hygien Bygg Telge AB och tf ordförande i Södertälje Byggmästareförening, berättar om vad Södertälje BF fokuserat på under det gångna året.

  Läs mer »
 • Lämna förslag till Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje

  Varje år utses Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje. Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma god bebyggelse och uppmuntra till varsam renovering i Södertälje, för att bygga en stad att vara stolta över.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg3510_exNewsImg

  Viksberg vann priset Årets byggnad i Södertälje

  Tävlingen Årets byggnad 2013 är avgjord. Vinnare är fritidshuset i Viksberg. Alla, politikerna i stadsbyggnadsnämnden, Södertälje Byggmästareförening och södertäljeborna, hade fritidshuset på första plats.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg3484_exNewsImg

  Rösta på Årets byggnad i Södertälje

  Det är dags att utse Årets byggnad 2013 i Södertälje. Tre kandidater tävlar om det prestigefyllda priset och i år kan allmänheten vara med och påverka vem som blir årets vinnare. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg3414_exNewsImg

  Ny styrelse vald vid Södertäljes årsmöte

  På tisdagskvällen hade ett trettiotal personer slutit upp till Södertälje Byggmästareförening årsmöte. Efter den formella delen av mötet, med bland annat val av styrelseledamöter, avtackades Matti Virkki, NCC, för sitt fleråriga engagemang i styrelsearbetet.

  Läs mer »
 • Dags lämna förslag till Årets Byggnad och Årets Renovering

  Varje år prisar Södertälje kommun och Södertälje Byggmästareförening Årets byggnad och Årets renovering. Syftet med utmärkelserna är att lyfta fram god modern arkitektur och hållbart byggande samt uppmuntra till varsam renovering i Södertälje.

  Läs mer »
 • Bakbind inte oss som vill göra rätt!

  Fem medlemsföretag har fått en debattartikel publicerad i Länstidningen Södertälje om ordning och reda i byggbranschen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg2960_exNewsImg

  Brf Humlan vinnare av Årets byggnad och Gammelgården vinnare av Årets renovering

  Tävlingen Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje är avgjord. Prisutdelningen hölls i Södertälje stadshus och Årets byggnad blev Brf Humlan. Årets renovering tilldelades Gammelgården, Vackstanäs.

  Läs mer »
 • Nominerade till Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje 2012

  De nominerade byggnaderna till Årets byggnad och Årets renovering är nu klara. Vinnaren i respektive kategori utses vid prisutdelning fredagen den 31 maj klockan 12.00 i Södertälje stadshus. Prisen delas ut av stadsbyggnadsnämndens ordförande Staffan Norberg och Södertälje Byggmästareförenings ordförande Alexandra Laurén.

  Läs mer »
 • Kategorier - Södertälje - ctl00_cph1_dcMain_po_65_dc65_pg2839_exNewsImg

  Medlemmarna i Södertälje bjöds på ”En säker arbetsplats”

  ”En säker arbetsplats” är ett projekt som Sveriges Byggindustrier har initierat och ansvarig för projektet är Charlotta Gottschalk Dieden. Charlotta var inbjuden till Södertälje Byggmästareförenings medlemskväll tisdagen den 13 november där hon berättade om projektet. Målbilden är en nollvision: inga olyckor ska inträffa på byggarbetsplatser i Sverige.

  Läs mer »