Du är här: Start

ROT

 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg5167_exNewsImg

  Södra station vinner ROT-priset 2018

  Södra station har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2018. Målet för upprustningen var att få till ett fint publikt rum, samt moderna och flexibla kontorsytor som uppfyller dagens standard och behov. 

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg5146_exNewsImg

  ”Lyssna på de boende när miljonprogram rustas upp”

  Ekologin är grunden för all form av hållbarhet, även den sociala och ekonomiska, säger Jennie Fridolin, ny ordförande i Stockholms Byggmästareförenings ROT-utskott. Till vardags är hon ansvarig för social hållbarhet på NCC.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg5145_exNewsImg

  Använd ytorna bättre, bygg om och bygg nytt

  Större fokus på yteffektivitet krävs för att vi ska klara övergången till ett hållbart samhälle. Det säger Mattias Höjer, som är professor i miljö och framtidsstudier på KTH och som ingår i regeringens samverkansgrupp för smarta städer.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg5122_exNewsImg

  Nominerade till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2018

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggnation i Stockholm och i år tävlar fem projekt om utmärkelsen. De nominerade bidragen till ROT-priset är alla goda exempel på arbeten där byggherren har haft ambitionen att ge byggnaden en förlängd brukstid. Tillsammans med byggentreprenörer och arkitekter har det också för en del av fastigheterna skapats ett nytt sammanhang genom de nya verksamheterna och de människor som dras till dessa.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg5070_exNewsImg

  Byggföretagets checklista för ROT-avdrag

  Stockholms Byggmästareförening har lanserat en ny checklista för byggföretag avseende ROT-avdrag. Innan ett företag avtalar med en kund om utförande av ett byggnadsarbete och avser att tillämpa ROT-avdrag kan det vara bra att gå igenom denna checklista.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4942_exNewsImg

  Nu kan du lämna in ditt bidrag till ROT-priset 2018!

  Kommer du och ditt företag färdigställa ett ROT-projekt under 2017? Vill du vara med och tävla om det prestigefyllda ROT-priset? Redan nu kan du registrera ditt projekt!

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4905_exNewsImg

  Vinnare av ROT-priset 2017: Eastmaninstitutet - navet för tandvård

  Eastmaninstitutet har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2017. För många är Eastmaninstitutet synonymt med tandvård. Det q-märkta huset på Dalagatan 11 har omsorgsfullt renoverats i enlighet med ursprungsuppförandet, en genomgripande teknisk upprustning har genomförts och lokalerna har tillgänglighetsanpassats.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4879_exNewsImg

  ROT-arbeten kan innebära dolda risker

  Alla typer av byggprojekt innebär arbetsmiljörisker, när det kommer till ROT-arbeten handlar det om att förhålla sig till en redan befintlig byggnad.
  – Tillgänglighet är ofta ett problem, inte minst när det gäller etablering, städning och utrymningsvägar, säger Ann-Charlotte Rand.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4834_exNewsImg

  Och de fem nominerade till ROT-priset 2017 är...

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar fem projekt om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 19 maj i Kulturhuset.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4786_exNewsImg

  Tipsa oss om bästa ombyggnaden för ROT-priset 2017

  ROT-priset är ett pris som Stockholms Byggmästareförening delar ut till året bästa ombyggnad. Den 19 maj blir det för 26:e gången som den kunniga juryn utser en vinnare.

  Har du under 2016 sett ett ROT-projekt i Stockholm som tillvaratar byggnadens särdrag, håller hög byggteknisk kvalitet och har gett ny användning på ett elegant sätt? Anmäl då projektet och delta i tävlingen!

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4625_exNewsImg

  Från vinförvaring till bilförvaring - Bergrumsgaraget vinner ROT-priset 2016

  Bergrumsgaraget har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2016. Vin & Sprits gamla lager- och produktionslokaler i Årstadal har förvandlats till ett gigantiskt underjordiskt garage som kommer att rymma drygt tusen fordon.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4612_exNewsImg

  ROT-priset lyfter fram goda exempel

  I år fyller ROT-priset 25 år. Jan Wejdmark har varit med och utsett 24 av vinnarna och är därmed den som har suttit längst i juryn.

  – ROT-priset fyller en viktig funktion eftersom det lyfter fram goda exempel ur ett helhetsperspektiv, säger han.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4592_exNewsImg

  Och de fyra nominerade till ROT-priset 2016 är…

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar fyra projekt om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 27 maj i Kulturhuset.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4550_exNewsImg

  Processen har startat för att utse Stockholms bästa ombyggnad 2016

  ROT-priset är ett pris som Stockholms Byggmästareföreningen delar ut till året bästa ombyggnad. Den 27 maj blir det för 24:e gången som den kunniga juryn, som inkluderar arkitekten från förra årets vinnare, utser en vinnare.

  Har du under 2015 varit med om att färdigställa ett ROT-projekt som tillvaratar byggnadens särdrag, håller hög byggteknisk kvalitet och är långsiktigt hållbar? Anmäl då ditt projekt och delta i tävlingen!

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg4324_exNewsImg

  ROT-prisvinnaren 2015: Kvarteret Mimer 8

  Ombyggnaden av Kvarteret Mimer 8 har utsetts till Stockholms bästa ombyggnad 2015 och tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris den 29 maj.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3774_exNewsImg

  Och de sex nominerade till ROT-priset 2015 är...

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar sex byggnader om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 29 maj i Kulturhuset.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3705_exNewsImg

  Dags att anmäla er bästa ombyggnad till ROT-priset 2015

  Har ni under 2014 färdigställt ett ROT-projekt som:

  - tillvaratar byggnadens särdrag

  - håller hög byggteknisk kvalitet

  - har god ekonomi?

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3606_exNewsImg

  Finns det lösningar för att renovera miljonprogrammet?

  En utmaning för miljonprogrammet är att utveckla koncept för renovering som ska vara både praktiskt, socialt och ekonomiskt hållbara. I Nordic Built Challenge, Nordiska ministerrådets designtävling för hållbar byggnadsrenovering i Norden som avslutades 2013, deltog olika företag med sina förslag på lösningar för ett hus i respektive land. Under frukostseminariet vid fredagens ROT-prisutdelning fanns två Sveriges bidrag på plats och presenterade sina koncept.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3562_exNewsImg

  Julpsalmen 4 vann ROT-priset

  Ombyggnaden av Blomsterfondens seniorbostäder Kv Julpsalmen 4 i Älvsjö tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014.

  Juryn för Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris, med Anna-Greta Leijon i spetsen, lyfter fram att ”gruppen bakom projektet på ett innovativt sätt, med enkla medel och till rimliga kostnader skapat funktionsduglighet och trivsamhet för de boende”.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3547_exNewsImg

  ROT-prisutställning i Kulturhuset

  Kom och titta på ROT-priset! Fram till och med fredagen den 19 september visar vi en miniutställning om ROT-priset i Kulturhusets Stockholm Bygger-rum i gatuplan. Vinnaren tillkännages på frukostseminariet den 19 september.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3542_exNewsImg

  Unlock - flexibla lösningar med socialt ansvar

  De (Susanne Sjöblom - Skanska, Cecilia Holmström - Tengbom och Agneta Persson - WSP) slog sina kloka huvuden ihop för att hitta nycklarna till framtidens renovering av miljonprogrammet. Hållbarhet ur fem aspekter – social, ekonomisk, miljömässig, estetisk och teknisk – ledde fram till renoveringskonceptet Unlock. 

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3536_exNewsImg

  Ett vinnande koncept för renovering

  Fittja Peoples Palace – så hette det svenska vinnarbidraget i tävlingen Nordic Built Challenge. Nu väntar Krögarvägen 2 i Botkyrka på att bli hållbart renoverad.

  – Det är extra viktigt att ta socialt ansvar i miljonprogrammet eftersom folk här har begränsade resurser, säger Jennie Fridolin, affärsutvecklare på NCC och en av hjärnorna bakom konceptet.

  Läs mer »
 • De tävlar om årets ROT-pris

  Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris tillkom för att främja ombyggande i Stockholm. I år tävlar fem byggnader om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte den 19 september i Kulturhuset.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3372_exNewsImg

  Nu är det dags att anmäla bidrag till årets ROT-pris!

  ROT-priset är en tävling för byggentreprenörer, arkitekter och fastighetsägare om Stockholms bästa ombyggnad. Tävlingen gäller alla typer av ombyggda hus i Stockholms län färdigställda under 2013.

  Välkommen att lämna in ert tävlingsbidrag senast klockan 11.00 den 11 april 2014. Anmälningsblankett och ytterligare information finns här.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3327_exNewsImg

  Jarlahuset vann ROT-priset 2013 – glasfasad fick jury på fall

  Ombyggnaden av Jarlahuset tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2013. En anonym kontorsbyggnad på Östermalm med en trist innergård har förvandlats till ett modernt kontorshus med en spektakulär ny glasfasad.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg3329_exNewsImg

  Tre frågor till Anders Högberg om ROT-priset

  I fjol vann Anders Högberg från Megaron Arkitekter ROT-priset för sitt arbete med Beckomberga. I år sitter han med i juryn som ska utse årets vinnare – ett hedersuppdrag som är en del av priset.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg2904_exNewsImg

  Stockholms bästa ombyggnad?

  Lämna ditt bidrag till ROT-priset 2013

  Nu är det dags att skicka in bidrag till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris. en tävling för byggentreprenörer, arkitekter och fastighetsägare om Stockholms bästa ombyggnad.

  Läs mer »
 • Kategorier - ROT - ctl00_cph1_dcMain_po_71_dc71_pg2818_exNewsImg

  ROT-prisvinnaren 2012: Ett gammalt sjukhus blev ett modernt äldreboende

  Ombyggnaden av Beckomberga Hus 06 i Bromma tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2012 vid ett frukostseminarium i Kulturhuset fredagen den 28 september. Den gamla sjukhusbyggnaden från 1930-talet var kraftigt nedgången, bland annat på grund av omfattande skadegörelse. Målet med renoveringen var att göra om fastigheten till ett modernt och energieffektivt äldreboende.

  Läs mer »