Nyheter från 2009

Gott slut 2009!

”Är man lite konstig som jag, ställer man sig fortfarande frågan vad man ska bli när man blir stor”, säger Ilija Batljan som kom till Sverige från Montenegro som 25-årig programmerare. Han porträtteras i ett rykande färskt nummer av Byggbiz där Elisabeth Martin, föreningens VD, också önskar ett Gott slut 2009!

» Läs mer

14 dec 2009

Framåt Gubbar och Gummor

Vid seminariet Framåt gubbar och gummor! på onsdagen tog Stockholm upp stafettpinnen i arbetet för en attraktivare byggbransch. Efter en fullspäckad eftermiddag presenterade Mats Björs, Byggherrarna, arbetet i regeringens arbetsgrupp som ska lansera lösningar på de problem som presenterats i rapporten Sega gubbar. Den aktiva publiken gav ett tydligt besked till gruppen: Vi vill vara med och diskutera byggsektorns utveckling!

» Läs mer

21 okt 2009

"Byggbranschen behöver förnyas"

Bygg för unga, det kan vara en enormt stor förbättringsfaktor för byggbranschen som behöver förnyas, föryngras, och förbättras! Det säger Elsa Reimerson, verksamhetschef i nätverket jagvillhabostad.nu sedan november förra året. Hon porträtteras i ett rykande färskt nummer av Byggbiz.

» Läs mer

19 okt 2009

Heta debatter på Bostadsforum

– Bygg bostäder som unga har råd med!
– Inför två typer av hyresrätter: reglerade och oreglerade!
– Fokusera mer på det befintliga beståndet än på nyproduktion!
– Förbered bostäder för vård i hemmet!
– Sök upp de boendes åsikter istället för att bara lyssna på de som klagar!
Det var några av de budskap som framkom under Bostadsforum idag.

» Läs mer

02 okt 2009

Byggare bygger högt på Tekniska museet

Stockholms Byggmästareförening träffades för kvartalsmöte på torsdagskvällen på Tekniska museet. Kvällen inleddes med aktiviteter med bygg- och rymdtema. Museets guider visade utställningen "Ett rymdäventyr" om Christer Fuglesangs resor till rymdstationen ISS.

» Läs mer

17 sep 2009

Vi måste kunna leverera

Susanne Lindh som tillträder sitt nya jobb som stadsbyggnadsdirektör i Stockholm den 1 september poängterar bland annat att "vi på förvaltningarna måste hänga med och leverera". Susanne porträtteras i nya numret av Byggbiz som just lämnat pressarna.

» Läs mer

24 aug 2009

Föreningen jubilerar - Vad har hänt på 120 år?

Positivhalare, gycklare, dart och slå-i-spiken-i-brädan varvades med bubbel, popcorn från en gammeldags popcornmaskin, karaoke, eldslukare, lotteri och mycket mer denna kväll då föreningen jubilerade och solen för en gångs skull hade förbarmat sig över stockholmarna.

» Läs mer

18 jun 2009

Byggbiz ROT-special

"... ett nedslitet kontorshus omvandlas till ett nytt hotell som håller världsklass." Det handlar om de nominerade projekten till ROT-priset 2009 och framförallt vinnaren Lydmar Hotel. I Byggbiz - ROT-special bekantar Du Dig med segraren och övriga projekt och vimlar på årets prisutdelning.

» Läs mer

09 jun 2009

Lydmar Hotel fick ROT-priset 2009

Årets ROT-pris gick till Lydmar Hotel och delades idag ut av juryns ordförande Anna-Greta Leijon. En mer lyckad dag för prisutdelning kunde ingen drömma om, då solen strålade från klarblå himmel över pristagarna och de gäster som hade kommit till evenemanget. Deltagarna kunde skåla för vinnarna på den nytillbyggda terrassen/restaurangen som är en del av det fantastiska om- och tillbyggnadsarbete som var skälet till den enhälliga juryns beslut.

» Läs mer

01 jun 2009

Hämta fler