Nyheter från 2008

Stockholms största nöjespark

I årets sista nummer av Stockholm Bygger fokuserar vi på nöjen, fritid, idrott samt handelsplatser och hotell. Stockholm är en av världens bästa städer enligt många olika bedömare och allt är inte bara bostäder och infrastruktur som Elisabeth Martin påpekar i sin ledare.

» Läs mer

01 dec 2008

Gymnasiemässan slog alla rekord

Årets gymnasiemässa på Stockholmsmässan den 13.-15/11 var mycket välbesökt och arrangörerna summerade antalet till ca 30 000 elever och föräldrar.

» Läs mer

28 nov 2008

Frukostmöte på hög nivå

Den nya översiktsplanen för Stockholm presenterades vid ett välbesökt frukostmöte på Café Panorama, Kulturhuset.

» Läs mer

26 nov 2008

SvampExplosion i dubbel bemärkelse

På fredagen bjöd Stockholms Byggmästareförenings ROT-utskott in till ett lunchseminarium under temat SvampExplosion. Femtiotalet intresserade deltagare från medlemsföretagen inledde med  att äta en lunchbuffé bestående av svamp i alla dess former varefter "fukt-gurun" Lars Hammarborg delade med sig av sin kunskap om fukt och mögel.

» Läs mer

21 nov 2008

Välbesökt kvartalsmöte på Stallmästaregården

Höstens kvartalsmöte på Stallmästaregården bjöd i år på flera trevliga överraskningar. Efter sedvanlig behandling av föreningsärenden tog Kristina Alvendal vid och beskrev sin vision av promenadstaden Stockholm.

» Läs mer

18 nov 2008

Ingen dundersuccé!

Men vad annat var att vänta, varför skulle byggandet vara positivt när nästan allt annat är negativt? 429 medlemsföretag har sagt sitt, och stämningen är som sagt var inte på topp. Väldigt få anser sig behöva rekrytera ny personal, tillgången på förfrågningar och kontrakterade order är sämre och bara 5 procent tror på en förbättring den närmaste tiden.

» Läs mer

30 okt 2008

Bygglärarkonferens

I början av veckan stod Stockholms Byggmästareförening, Sveriges Byggindustrier Öst och övriga parter i Regionala Yrkeskommittén (RYK) som värdar för den årliga bygglärarkonferensen. Totalt deltog cirka 100 lärare från byggymnasierna i Stockholms län.

» Läs mer

29 okt 2008

Ny bostadsutställning – Annedal 2012

Stockholms stad, Sundbybergs stad och Stockholms Byggmästareförening har beslutat att genomföra en ny bostadsutställning i Annedal, Mariehäll 2012.

» Läs mer

28 okt 2008

Klimatsmarta byggnader – en viktig men svår fråga

Stockholm ska växa med ”två Göteborg” till år 2050. Idag släpper en stockholmare ut 4 ton koldioxid (CO2) per invånare och år. Målet är 3 ton till 2015. I Stockholm svarar bostäder och service för 60 procent av regionens energibehov. Därför är det viktigt att hitta energieffektiva lösningar i bostadsbyggandet.

» Läs mer

24 okt 2008

Hämta fler