Gå nya kursen MER, AMA och ritningsläsning för anläggare hos Stockholms Byggmästareförening! Foto: Ellen Norman
Gå nya kursen MER, AMA och ritningsläsning för anläggare hos Stockholms Byggmästareförening! Foto: Ellen Norman

Ny kurs: MER, AMA och ritningsläsning för anläggare

Behöver du verktyg för att förstå AMA-systemets uppbyggnad och hur det används? Då ska du boka in dig på Stockholms Byggmästareförenings nya kurs MER, AMA och ritningsläsning för anläggare. Kopplat till AMA-systemet går vi igenom Mät- och ersättningsreglerna (MER) samt ritningsläsning.

Henrietta Ludwig, kursansvarig på Stockholms Byggmästareförening, svarar på tre frågor:

Varför erbjuder vi denna kurs?

Vi erbjuder kursen för att vi fått indikationer från våra medlemsföretag, föreläsare och kursdeltagare att det finns behov av den här typen av kurs.

Vem ska gå kursen?

Kursen är för de som vill fortbilda sig inom anläggning. Framförallt för arbetsledare och platsansvarig hantverkare men alla som arbetar inom anläggning har nytta av att gå kursen.

Varför är dessa kunskaper viktiga inom byggbranschen?

Genom kunskaper i Mät- och ersättningsreglerna (MER), AMA och ritningsläsning skapas förutsättningar för en samstämmighet mellan köpare och säljare. Tillsammans ger kunskaperna en bred grund för att planera och genomföra anläggningsprojekt och en bra fortbildning för anläggare.

Kursen omfattar två heldagar och nästa kurstillfälle är den 9 samt 14 mars. Läs mer och boka: MER, AMA och ritningsläsning.

Publicerad: 22 feb 2017 Kurser