Du är här: Start

Kurser

 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg5183_exNewsImg

  Entreprenadjuridik för nybörjare

  Stockholms Byggmästareförenings entreprenadjurister har släppt en filmserie, Entreprenadjuridik för nybörjare, som behandlar de vanligaste frågorna de får inom entreprenadjuridiken. Genom dessa filmer får du en inblick i entreprenadjuridikens snåriga djungel.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg5157_exNewsImg

  ”Det finns inget bättre ställe att gå roliga och givande kurser än hos Stockholms Byggmästareförening!”

  Kursen Entreprenadjuridik - Fördjupningskurs är problembaserad och utgår från olika verklighetsliknande situationer (case) som fördjupar kunskaperna inom entreprenadjuridiken. Utifrån ett antal viktiga domar inom entreprenadrätten är syftet att kursdeltagarna ska lära sig hur entreprenadrättsliga problem i största möjliga mån kan undvikas genom förebyggande åtgärder som planering, kommunikation och dokumentation.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg5055_exNewsImg

  Lär dig digitalisering för effektivare byggproduktion

  BIM står för byggnadsinformationsmodellering och kan användas inom såväl byggprojektering som byggproduktion på flera olika sätt. Många byggentreprenörer vill komma igång med digitalisering och kursen BIM inom byggproduktion har som syfte att underlätta i startfasen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg5031_exNewsImg

  "Det är lätt att vara efterklok när man har facit i sin hand"

  Kursen Entreprenadjuridik – fördjupningskurs riktar sig till dig som redan har gått vår grundkurs AB 04 (Steg I) och någon/några av våra tillvalskurser (Steg II). Fördjupningskursen (Steg III) är problembaserad och kommer utgå från olika verklighetsliknande situationer (case).

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4926_exNewsImg

  Skapa lönsamhet med ekonomiska avstämningar och prognoser

  På kursen Ekonomiska avstämningar och prognoser får du lära dig hur du med enkla verktyg skapar förutsättningar för väl funderande ekonomiska avstämningar och bedömningar av projektets ekonomiska resultat. Kursen ger dig också ökad förståelse för ekonomiflödet i ett företag.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4823_exNewsImg

  Vårens kursnyheter

  Idag erbjuder Stockholms Byggmästareförening ett fyrtiotal kurser inom olika områden för att säkerställa att yrkesarbetare och tjänstemän i branschen har den senaste kompetensen. I vår kommer kursverksamheten att utökas med nya kurser inom ekonomi, entreprenadjuridik och byggnadsteknik.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4797_exNewsImg

  Ny kurs: MER, AMA och ritningsläsning för anläggare

  Behöver du verktyg för att förstå AMA-systemets uppbyggnad och hur det används? Då ska du boka in dig på Stockholms Byggmästareförenings nya kurs MER, AMA och ritningsläsning för anläggare. Kopplat till AMA-systemet går vi igenom Mät- och ersättningsreglerna (MER) samt ritningsläsning.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4692_exNewsImg

  Premiär för ny kurs i arbetsgivaransvar

  Förra måndagen, den 27 september, genomfördes kursen Arbetsgivaransvar enligt arbetsmiljölagstiftningen för första gången. Kursen vänder sig till personer som har arbetsgivaransvar såsom vd samt chefer och andra anställda med personalansvar. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4650_exNewsImg

  Brännande aktuellt

  Hösten är här och vår kursverksamhet är igång! Det finns gott om tillfällen att satsa på kompetensutveckling för dig och ditt företag hos oss på Stockholms Byggmästareförening. Har du eller dina kollegor ett certifikat för Heta arbeten som behöver förnyas? Eller behöver du lära dig mer om lagar och standardavtal? Vi har kurserna för dig!

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4616_exNewsImg

  Stor efterfrågan på kursen Heta arbeten - extratillfälle 27 maj

  Heta arbeten, tillståndsansvarig är vår mest populära kurs. Vi har lagt in extra kursdatum då efterfrågan under våren varit stor. Behöver du förnya ditt certifikat? Anmäl dig då till kursen den 27 maj.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg4559_exNewsImg

  Kurs: Platsansvarig hantverkare behöver bli tryggare i sin roll

  Stockholms Byggmästareförening erbjuder en gammal kurs i ny tappning: Platsansvarig hantverkare. Anders Larsson är lärare för kursen som är en uppdaterad version av Ledande montör.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg3776_exNewsImg

  Heta arbeten - extra tillfälle innan sommaren

  Heta arbeten, tillståndsansvarig är vår mest populära kurs. Vi har lagt in ett extra tillfälle för dig som behöver förnya ditt certifikat innan sommaren. Anmäl dig till kursen den 17 juni.

  Läs mer »
 • Ny kurs med fokus på att skapa friska arbetsplatser

  Stockholms Byggmästareförening startar i vår en kurs på en dag om hur företag kan fånga upp, förebygga och åtgärda psykiska och sociala frågor i företaget. Disa Blomfeldt, enhetschef för arbetsgivarfrågor på Sveriges Byggindustrier (BI) öst, svarar på frågor om kursen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg3658_exNewsImg

  Passa på att höja kompetensen för dig och ditt företag

  Det finns gott om tillfällen att satsa på kompetensutveckling för dig och ditt företag hos oss på Stockholms Byggmästareförening. Boka in vårens kurser redan nu! Våra kurser är specialanpassade för byggbranschen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg3613_exNewsImg

  Behöver du behörighet för Heta arbeten?

  Certifikat behövs för alla som utför, är brandvakter eller ska vara tillståndsansvarig vid Heta arbeten. Har du behov av att förnya ditt certifikat eller har du tidigare inte gått kursen? Passa på att gå Heta arbeten, tillståndsansvarig hos Stockholms Byggmästareförening under hösten. Den 1 januari 2015 höjer Brandskyddsföreningen priserna för certifikatet och det innebär att även vi kommer att behöva höja kursavgiften.

  Läs mer »
 • Dags att boka höstens kurser!

  Nu har vi släppt höstens kursdatum.Vi erbjuder också två nya kurser: Motorsågskörkort nivå A och LIFT - mobila arbetsplattformar.

  Varmt välkommen att boka din nästa kurs.

  Läs mer »
 • Heta arbeten på polska

  För att utföra arbeten med verktyg som alstrar värme eller avger gnistor måste du vara kunnig och medveten om de stora brandrisker som heta arbeten medför. Stockholms Byggmästareförenings kursverksamhet har länge haft kursen Heta arbeten, tillståndsansvarig i kursutbudet, men har nu valt att även erbjuda den på polska.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg2922_exNewsImg

  Affärsjuridik för byggare

  Stockholms Byggmästareförening har åtta affärsjuridiska kurser för byggare som alla är på en dag vardera. Claes Sahlin, chefsjurist på BF, reder ut några frågor kring kurserna.

  Läs mer »
 • Satsning på arbetsmiljö och säkerhet


  En viktig fokusfråga för byggbranschen är en säker arbetsplats. Stockholms Byggmästareförening satsar på att lyfta medvetenheten kring denna fråga och från den 1 april erbjuder föreningen rabatterat medlemspris på tre utvalda kurser inom säkerhetsområdet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg2882_exNewsImg

  Lär dig att ha is i magen när det hettar till

  Gå kurs i Heta arbeten

  Stockholms Byggmästareförening har ett högt tryck på kursen Heta arbeten. Från och med årsskiftet erbjuder vi nu kursen centralt i Stockholm på Wennerbergsgatan 10 på Kungsholmen. Kursen ger både praktiska färdigheter i brandsläckning och teoretiska kunskaper om bland annat förebyggande brandkunskap och branschregler kring heta arbeten.

  Läs mer »
 • Kategorier - Kurser - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg2748_exNewsImg

  Ny kurs: Ekonomi för bygg- och entreprenadföretag

  I dag startade Stockholms Byggmästareförenings nya kurs: Ekonomi för bygg- och entreprenadföretag. Det är föreningens egenföretagarutskott som tagit fram kursen och Mårten Hansén, ledamot i utskottet sedan ett antal år, förklarar tankarna och målet med ekonomikursen.

  Läs mer »