Evenemang

 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5166_exNewsImg

  ”Vi vill bryta normer och värderingar”

  Fem frågor till Kristin Andersson, vd för Stockholms Byggmästareförening och regionchef på Sveriges Byggindustrier Öst, om workshopen #sistaspikenikistan – men nu då? den 1 juni 2018.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5144_exNewsImg

  Årsmöte med fokus på framtiden

  Torsdagen den 12 april samlades medlemsföretag till Stockholms Byggmästareförenings årsmöte och extra byggföreningsstämma i BI Stockholm. Traditionsenligt hölls årsmötet på Grand Hôtel i Stockholm. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5118_exNewsImg

  Säkerhetsdagen 2018

  Den 16 mars hölls den andra av tre inspirationsträffar på Sveriges Byggindustrier Öst inför Säkerhetsdagen 2018, i år med fokus på risker med handverktyg. Inspirationsträffarnas syfte är att inspirera medlemsföretagen att samla sin personal och uppmärksamma dem på hur viktigt det förebyggande arbetsmiljöarbetet är.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5110_exNewsImg

  Bostadsforum: Kommer vi få modernare byggregler?

  Regeringen har gett Kommittén för modernare byggregler i uppdrag att se över Boverkets byggregler och närliggande regelverk. Kurt Eliasson, ordförande för Kommittén för modernare byggregler, inledde Bostadsforum den 9 mars med att berätta om kommitténs första betänkande om tillämpningar av byggstandarder för att sedan beskriva inriktningen för det fortsatta arbete och vilken typ av kunskap och fakta som kommittén söker i samband med det.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5080_exNewsImg

  2017 års mest intressanta rättsfall

  Den 2 februari bjöd Stockholms Byggmästareförenings entreprenadutskott in till ett frukostmöte. De mest intressanta och viktigaste rättsfallen för byggbranschen från 2017 presenterades. Under frukostmötet var det även release för det nya numret av Byggjuridik, som i år firar 15-årsjubileum.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5046_exNewsImg

  ”Som småföretagare måste vi kunna och göra allt”

  Den 8 december träffades småföretagare på ett frukostseminarium. Under morgonen fick de veta mer om vad som gäller vid uppdrag åt bostadsrättsföreningar samt vad som måste göras för att säkerställa att ingen drabbas av ohälsa eller olycka i arbetsmiljöansvaret.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5047_exNewsImg

  Risker vid planering och byggande allt svårare att hantera

  Byggande och planläggning intill vägar och järnvägar där det transporteras farligt gods kan vara svårt. Hur hanteras riskerna i plan- och byggprocessen? Vid Bostadsforums frukostmöte den 6 december samtalade Länsstyrelsen i Stockholm, byggbransch och kommuner om hur vi kan förenkla planprocessen, öka förutsägbarheten och skapa förutsättningar för fler bostäder.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5036_exNewsImg

  Konstruktiv dialog om arbetsmiljösamverkan mellan entreprenörer och byggherrar

  Den 24 november arrangerade Sveriges Byggindustrier Öst och Byggherrarna en informationsträff med syftet att samla byggherrar och entreprenörer för att prata om hur man i samverkan kan säkerställa arbetsmiljön på byggarbetsplatserna samt utveckla förståelsen för varandras arbetsmiljöfrågor. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5032_exNewsImg

  Yrkesintroduktionsanställning

  Under en informationsträff den 17 november informerade Kristina Hultgren och Claudia Enciso från Arbetsförmedlingen tillsammans med Sara Rågwall från YA-delegationen om ESF-projektet Sverige Bygger Nytt

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg5023_exNewsImg

  Vilka krav och villkor får en upphandlande myndighet ställa?

  Fredagen den 10 november bjöd Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott in till ett frukostmöte för att lyfta de nya arbetsrättsliga bestämmelser som den 1 juni 2017 kompletterades i LOU, LUF och LUK. Frågor som lyftes var vilka krav och villkor en upphandlande myndighet ska och får ställa och vad företag som ska lämna anbud bör ha i åtanke avseende de nya reglerna.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4986_exNewsImg

  Byggmästareföreningens hus visades upp under Open House Stockholm

  Stockholms Byggmästareförenings hus på Kungsholmen öppnades upp för allmänheten den 7 oktober under arkitekturfestivalen Open House Stockholm. Huset byggdes av lärlingar och stod klart år 1960. Under guidade visningar fick besökarna se en tidstypisk kontorsbyggnad med flera sparade inredningsdetaljer. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4979_exNewsImg

  Andra träffen för Småföretagarinitiativet

  Den 29 september hölls den andra träffen för Småföretagarinitiativet. Efter önskemål på uppstartsträffen fick deltagarna en djupare insikt i BF9K, byggbranschens eget lednings- och verksamhetssystem, samt vilka som är arbetsgivarens rättigheter.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4967_exNewsImg

  Sverigeförhandlingen - vad gör kommuner och byggare nu?

  Solen sken över Stockholm den 13 september när byggare och kommunföreträdare samlades för frukostmöte med Bostadsforum - samarbetet mellan Stockholms Byggmästareförening och Storsthlm. Temat för morgonen var Sverigeförhandlingen - vad gör kommuner och byggare nu?

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4934_exNewsImg

  Kommuner och byggare i samtal om den trånga sektorn för bostadsbyggandet

  Byggarnas hus på Bremergränd 4 i Visby fylldes snabbt till fullsatt den 4 juli när Stockholms Byggmästareförenings bostadsutskott och Stadsbyggnadsbenchen bjöd in till seminarium om den trånga sektorn för bostadsbyggandet under Almedalsveckan.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4931_exNewsImg

  Hur stoppar vi fusket inom byggbranschen?

  Kriminella krafter förstör för seriösa byggföretag, underminerar säkerheten på byggarbetsplatser och stjäl av våra gemensamma skattemedel. Den 4 juli höll Fair Play Bygg ett seminarium under Almedalsveckan. Hur ser läget ut och hur ska vi stoppa fusket inom byggbranschen?

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4923_exNewsImg

  Byggmästareföreningen i Almedalen

  De tidigare årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Byggmästareföreningen kommer vara på plats i Visby och arrangerar olika seminarium och mingel.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4911_exNewsImg

  Första nätverksträffen med Småföretagarinitiativet

  Av de cirka 900 medlemsföretagen i Byggmästareföreningen (BF) och Sveriges Byggindustrier (BI) Öst är närmare 85 procent småföretagare med 1–15 anställda. Som småföretagare kan det vara svårt att hinna med allt i vardagen och därför har BF och BI Öst startat Småföretagarinitiativet. Under ett frukostmöte den 19 maj hölls första nätverksträffen. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4881_exNewsImg

  Bostadsbyggande måste bli ett riksintresse

  Den 3 maj var det återigen dags för byggare och kommunföreträdare att samlas för frukostmöte med Bostadsforum – samarbetet mellan Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunerna i Stockholms län). Temat för morgonen var hur riksintressen påverkar och förhåller sig till bostadsbyggandet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4887_exNewsImg

  Intresset stort för Säker Vatten

  Vattenläckor och fukt orsakar många skador på byggnader. Därmed ställer försäkringsbolagen allt högre krav på utförandet av installationerna. Teknik- och miljöutskottet bjöd därför in till ett förlängt frukostmöte den 26 april med information om Säker Vatten.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4878_exNewsImg

  Byggnadsarbeten för brf eller boende - vad gäller?

  Lagar och standardavtal är olika om beställaren är en bostadsrättsförening eller en bostadsrättshavare. Arbeten utförs ofta åt föreningen och de boende samtidigt, vilket gör att det kan uppstå en hel del frågor. Under frukostmötet den 26 april bjöd Konsumententreprenadutskottet in medlemsföretag som arbetar mot konsumenter för att försöka bena ut frågorna.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4838_exNewsImg

  Årsmötet slog deltagarrekord

  Onsdagen den 6 april samlades 160 deltagare till byggmästareföreningens årsmöte som traditionsenligt hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Inför det rekordstora antalet deltagare avtackade föreningens ordförande Maria Zimdahl styrelseledamöterna Jan Henriksson och Anders Drakes efter många års engagerat arbete för föreningen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4837_exNewsImg

  Branschens framtida medarbetare mottog stipendier

  I år inkom fler ansökningar till Byggmästare Eric Forss' stipendiestiftelse än någonsin. Efter ett tufft urval stod det klart att 34 elever från KTH, Hermods och Nackademin fick motta stipendier under Stockholms Byggmästareförenings årsmöte den 5 april.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4832_exNewsImg

  Hur påverkas ditt företag av nya LOU?

  Den 1 januari 2017 började den nya lagstiftningen inom offentlig upphandling att gälla. LOU-utskottet bjöd in till frukostmöte för att medlemsföretagen skulle få en större inblick i nya LOU. Andrea Sundstrand, docent och advokat, berättade om nyheterna inom LOU och hur det kan påverka våra medlemsföretag.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4811_exNewsImg

  Kommunala särkrav – är det verkligen så illa?

  Den 8 mars samlades byggare och kommunföreträdare för frukostmöte med Bostadsforum – samarbetet mellan Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunerna i Stockholms län). Bostadsforum är mötesplatsen för länets kommuner och byggare och temat för morgonen var Kommunala särkrav – är det verkligen så illa?. Den 1 januari 2015 trädde en ny lag i kraft som begränsade kommunernas möjligheter att ställa egna krav på ett byggnadsverks tekniska egenskaper. Nu har två år gått med den nya lagstiftningen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4796_exNewsImg

  Kvinnlig nätverksträff om attraktiv byggbransch

  Årets nätverksträff för kvinnor i branschen ägde rum fredagen den 17:e februari. Temat för träffen var attraktiv byggbransch där fokus i diskussionerna handlade om värderingar, privata såväl som professionella, och hur dessa påverkar en arbetsgivare i dess rekryteringsarbete.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4781_exNewsImg

  Tre viktiga domar

  2016 års mest intressanta rättsfall

  Lennart Andersson, ordförande för entreprenadutskottet, hälsade fredagen den 3 februari varmt välkomna till det numera traditionella frukostmötet i början av året där Stockholms Byggmästareförenings entreprenadjurister presenterar intressanta rättsfall från föregående år. Dessutom lanserades ett nytt nummer av Byggjuridik med flera viktiga rättsfall inom byggbranschen under 2016.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4736_exNewsImg

  BF9K dagarna i Norrköping och Uppsala

  Den 23:e och 24:e november hölls BF9K dagarna i Norrköping och Uppsala med ett 40-tal deltagare.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4734_exNewsImg

  Sista kvartalsmötet för 2016

  Den 24 november hade föreningen sitt sista kvartalsmöte för 2016 med temat ansvarsfullt byggande i fokus, en fråga som föreningen är väldig engagerad i. Kvartalsmötet hölls på Scandic Hotels nya flaggskepp Scandic Continental som också är nominerad till Årets Bygge 2017.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4731_exNewsImg

  Hur löser vi den framtida kompetensförsörjningen?

  Tillväxttakten inom byggsektorn fortsätter att öka i regionen, speciellt inom nybyggnad av flerbostadshus. Samtidigt står branschen inför en utmaning med minskad arbetskraft och svårigheter i kompetensförsörjningen. På Bostadsforums frukostmöte den 23 november diskuterades vilka åtgärder som behövs för att kunna säkerställa en framtida kompetensförsörjning i branschen som kan möta den ökade tillväxten inom byggsektorn. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4696_exNewsImg

  Stockholms Byggmästareförening stolt partner till Open House

  Den 7-8 oktober 2016 kommer den internationella arkitekturfestivalen Open House för första gången till Stockholm. Stockholms Byggmästareförening är partner till festivalen. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4671_exNewsImg

  Inga fler kreditrestriktioner, men gärna breda överenskommelser

  Den 13 september samlades byggare och kommunföreträdare till höstens första frukostmöte med Bostadsforum - samarbetet mellan Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunerna i Stockholms län). Temat var Hotas bostadsbyggandet och tillväxten av finansiella beslut? Ingen i morgonens panel förespråkade ett skuldkvotstak som de befarar kan hämma byggtakten, utan det som behövs är långsiktiga, breda överenskommelser.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4665_exNewsImg

  Kvartalsmöte på S/S Stockholm

  Traditionsenligt så var föreningens kvartalsmöte efter sommaren förlagd ombord på en båt. I år var det S/S Stockholm som torsdagen den 1 september tog med medlemmarna ut i skärgården under trivsamt mingel och mat. Det blev en mycket fin kväll med vackert väder och mycket god stämning. Nästa kvartalsmöte är den 24 november, så håll utkik efter inbjudan.

  Läs mer »
 • Hearing om "Mer flyg och bostäder"

  Den 1 september arrangerade Stockholms Byggmästareförening tillsammans med Fastighetsägarna Stockholm en hearing med anledning av rapporten ”Mer flyg och bostäder”. Rapporten handlar om Arlandas och Brommas framtid som flygplatser och möjligheten att bygga bostäder i Stockholmsområdet. På hearingen deltog Bo Bylund, som biträdde samordningsmannen i utredningen, och Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region, som talade om Stockholms stads perspektiv på frågan.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4623_exNewsImg

  Mer fokus på avtalen i nya LOU

  Den 26 maj 2016 bjöd LOU-utskottet in till frukostmöte. Ett femtiotal intresserade deltagare från medlemsföretagen var på plats och för fullsatt lokal berättade Fredrik Linder, advokat på Hamilton advokatbyrå, om de mest väsentliga förändringarna i nya LOU.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4600_exNewsImg

  Viktigt med rätt försäkringar i byggbranschen

  Den 22 april bjöd konsumententreprenadutskottet in medlemsföretagen till ett frukostmöte. På plats fanns Daniel Nyholm från Brim som berättade för deltagarna om hur det fungerar med försäkringar för entreprenader där privatpersoner är beställare och vilka problem som kan uppstå.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4595_exNewsImg

  Nya val och gamla godingar

  Medlemmarna i Stockholms Byggmästareförening och BI Stockholm hade årsmöte och extra byggföreningsstämma den 14 april. Traditionsenligt ägde mötet rum på Grand Hôtel Stockholm med sedvanliga val och efter mötet serverades en trerätters middag följt av underhållning utav det gamla bandet Blåblus.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4586_exNewsImg

  Fullsatt på Bostadsforum

  Onsdagen den 6 april arrangerades Bostadsforum av Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms Län (KSL). Intresset var stort för frågan "Hur bygger vi snabbt, billigt och hållbart?" och salen var fullsatt.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4519_exNewsImg

  Jan Valeskog talade på föreningens kvartalsmöte

  På torsdagen den 26 november hölls det sista kvartalsmötet för 2015 i Stockholms Byggmästareförening. Ett nittiotal medlemmar hade samlats i Bryggarsalen på Norrtullsgatan för att lyssna till Jan Valeskog, biträdande finansborgarråd rörande exploatering och infrastruktur Stockholms stad.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4516_exNewsImg

  Upphandlingen för nya t-banan tuffar på

  Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott arrangerade fredagen den 6 november ett frukostmöte med tema: ”Vill du vara med och bygga Stockholms nya tunnelbana?”. Pia Lindberg-Nedby, chef för upphandling och juridik vid SLL:s Förvaltning för utbyggd tunnelbana, berättade om projektet och vad det kommer att innebära i form av nya spår, stationer, tunnlar och depåer.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4515_exNewsImg

  Konsumentverket gav råd kring konsumententreprenader

  Konsumententreprenader är speciella eftersom beställaren är en privatperson och andra regler gäller än om beställaren är ett företag. Fredagen den 6 november bjöd Stockholms Byggmästareförenings konsumententreprenadutskott in till ett lunchmöte om konsumententreprenader. Daniel Gustafsson, jurist från Konsumentverket, fanns på plats och berättade för deltagarna om vad Konsumentverket anser är viktigt att tänka på när man bygger åt privatpersoner. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4499_exNewsImg

  Alla har ett ansvar

  Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunerna i Stockholms län) bjöd in till Bostadsforum onsdagen den 14 oktober om hur kollektivtrafik och bostäder bättre kan samplaneras. Frågan som ställdes var: Vem har ansvaret egentligen?

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg4481_exNewsImg

  ROT-avdraget – vad gäller idag och vad händer sen?

  ROT-avdraget infördes för att stimulera byggindustrin och för att försöka minska andelen oseriösa firmor som utför svartarbeten. Fredagen den 11 september bjöd Stockholms Byggmästareförenings Konsumententreprenadutskott in till frukostmöte om ROT-avdraget. Carina Malmkvist från Skatteverket fanns på plats och berättade för deltagarna om skattereduktion för ROT-arbeten.

  Läs mer »
 • 8 tips vid anbudslämning

  Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott bjöd in medlemmarna på frukostmöte fredagen den 22 maj. Inbjuden talare var Senad Babacic som sedan januari är upphandlingschef i Sundbybergs kommun och han gav sina bästa tips för vad entreprenören kan tänka på för att öka sina chanser att vinna upphandlingen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3766_exNewsImg

  Välbesökt årsmöte

  Medlemmarna i Stockholms Byggmästareförening och i Sveriges Byggindustriers byggförening Stockholm hade årsmöte och extra byggföreningsstämma på Grand Hôtel Stockholm den 16 april. Efter mötet fick deltagarna lyssna på Eva Rådmark Herrder från Trafikverket som berättade om projektet Citybanan.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3763_exNewsImg

  Konkurrensen hårdnar

  Förra regeringen tillsatte en särskild utredare för att se över förutsättningarna för att främja konkurrensen på byggmarknaden och vid behov komma med förslag som kan förbättra situationen. På tisdagsmorgonen bjöd Stockholms Byggmästareförening och KSL in till Bostadsforum för att diskutera frågan.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3718_exNewsImg

  Tydligt behov: Mer samordnad planering för bostadsförsörjningen

  Det var stor uppslutning när Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms län (KSL) arrangerade Bostadsforum med frågeställningen: Kan regional planering öka bostadsbyggandet. Förra regeringen tillsatte en parlamentarisk kommitté för att utreda och vid behov föreslå förändringar i de regelverk som styr fysisk planering och planeringsunderlag på regional nivå. Syftet är att tillgodose bostadsförsörjningsbehovet oh en långsiktig hållbar utveckling i hela landet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3710_exNewsImg

  Årets mest intressanta rättsfall

  Under ett år hinner det hända mycket inom entreprenadjuridiken. Stockholms Byggmästareförenings entreprenadutskott bjöd den 30 januari in till årets första frukostmöte för att ta upp och kommentera några utav de viktigaste rättsfallen från det gångna året. Under frukostmötet släpptes även nya numret av Byggjuridik.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3679_exNewsImg

  Problemet är inte LOU, utan tillämpningen

  Byggare och offentliga beställare samlades vid rapportsläppet av "Sund offentlig upphandling" som tagits fram av Stockholms Byggmästareförening och Sveriges Byggindustrier. I panelsamtalet lyfte byggarna fram att det är viktigt att det affärsmässiga står i fokus och att alla blir bedömda på lika villkor i offentliga upphandlingar.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3669_exNewsImg

  Vinnande anbud - så vinner du fler offentliga upphandlingar

  Mindre företag har ofta svårt att konkurrera med större företag vid offentliga upphandlingar. Inte för att de gör ett sämre jobb, utan för att de inte är lika bra på att skapa vinnande anbud. Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott bjöd in medlemmarna fredagen den 28 november för att få en snabbkurs om att skriva anbud. Det var fullsatt när inbjudne talaren Magnus Josephson, specialist på anbudsskrivning, berättade om hur företagen kan vinna fler offentliga upphandlingar.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3657_exNewsImg

  På väg mot nära noll

  Det finns många begrepp kring energieffektiva byggnader och krav kring energianvändning för olika typer av byggnader. Stockholms Byggmästareförenings teknik- och miljöutskott bjöd fredagen den 7 november in till frukostmöte för att reda ut begreppen. Till hjälp fanns Per Levin från Projektengagemang Energi & klimatanalys AB som berättade om vad som gäller för BBR-hus, passivhus, nära nollenergihus, nollenergihus och plusenergihus.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3656_exNewsImg

  Fullt hus

  Idag var det fullt i byggarnas hus på Wennerbergsgatan 10! Alla våra tre våningsplan bjöd in till olika aktiviteter.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3652_exNewsImg

  Varför byggs det så få ägarlägenheter?

  I fem år har det nu varit möjligt att bygga ägarlägenheter. Regeringen räknade innan beslutet att mellan 3 000 och 5 000 ägarlägenheter skulle byggas per år, men till i dag har endast 966 byggts, varav bara 29 i Stockholms län. Hur kommer det sig att inte fler ägarlägenheter har byggts? Detta diskuterades på Bostadsforums frukostmöte den 4 november där Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunförbundet Stockholms län) stod värd.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3621_exNewsImg

  Avtala före arbetet – undvik tvist efteråt

  Stockholms Byggmästareförening bjöd på fredagen den 3 oktober in till ett frukostmöte om konsumententreprenader och specifikt om nya Hantverkarformuläret -14. Frukostmötet var fullsatt, vilket visar att det finns stort intresse och många frågor från medlemmarna när det gäller arbeten som utförs med privatpersoner som beställare.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3607_exNewsImg

  Önskemål: Samordna regelverken för buller

  Boverket och Naturvårdsverket har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en vägledning för industri- och annat verksamhetsbuller. Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunförbundet Stockholms Län) bjöd tisdagen den 23 september in till ett gemensamt frukostmöte, Bostadsforum, för att diskutera vad de föreslagna förändringarna kan innebära för bostadsbyggande.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3606_exNewsImg

  Finns det lösningar för att renovera miljonprogrammet?

  En utmaning för miljonprogrammet är att utveckla koncept för renovering som ska vara både praktiskt, socialt och ekonomiskt hållbara. I Nordic Built Challenge, Nordiska ministerrådets designtävling för hållbar byggnadsrenovering i Norden som avslutades 2013, deltog olika företag med sina förslag på lösningar för ett hus i respektive land. Under frukostseminariet vid fredagens ROT-prisutdelning fanns två Sveriges bidrag på plats och presenterade sina koncept.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3562_exNewsImg

  Julpsalmen 4 vann ROT-priset

  Ombyggnaden av Blomsterfondens seniorbostäder Kv Julpsalmen 4 i Älvsjö tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014.

  Juryn för Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris, med Anna-Greta Leijon i spetsen, lyfter fram att ”gruppen bakom projektet på ett innovativt sätt, med enkla medel och till rimliga kostnader skapat funktionsduglighet och trivsamhet för de boende”.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3560_exNewsImg

  Hur får vi ett bra samarbete med Trafikverket?

  Lars Redtzer, ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges Byggindustrier, och Tobias Andersson, vd på Sveab och representant för SME-företagen gentemot Trafikverket, berättade om det arbete som görs för att få ett bättre samarbete med Trafikverket på ett frukostmöte fredagen den 12 september.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3547_exNewsImg

  ROT-prisutställning i Kulturhuset

  Kom och titta på ROT-priset! Fram till och med fredagen den 19 september visar vi en miniutställning om ROT-priset i Kulturhusets Stockholm Bygger-rum i gatuplan. Vinnaren tillkännages på frukostseminariet den 19 september.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3545_exNewsImg

  Jubileumsfest!

  Stockholms Byggmästareförenings 125-årsjubileum firades lördagen den 30 augusti med en fest för föreningens medlemmar på Cirkus på Djurgården. Till middagen bjöds underhållning inspirerad av föreningens historia med allt från borrmaskinsakrobatik till ”Åh, det är skönt när mitt Stockholm är grönt”. Lasse Kronér var kvällens sjungande konferencier och orkestern Cotton Club bjöd upp till dans efter middagen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3535_exNewsImg

  Debattduell mellan två finansborgarrådskandidater

  Stockholms Byggmästareförening och Fastighetsägarna Stockholm bjöd in till afterwork fredagen den 22 augusti i det så kallade Stockholmsrummet i Kulturhuset. Till chipsen och drycken serverades en färsk rapport om behovet av arbetskraft inom byggbranschen samt en debattduell mellan Sten Nordin (M) och Karin Wanngård (S), två kandidater till finansborgarrådsposten efter valet.

  Läs mer »
 • Brist på personal hotar byggbranschen

  En rapport gemensamt framtagen av Fastighetsägarna Stockholm och Stockholms Byggmästareförening visar tydligt att arbetskraftsbristen inom byggbranschen slår och kommer att slå hårt mot Stockholms byggplaner.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3510_exNewsImg

  Viksberg vann priset Årets byggnad i Södertälje

  Tävlingen Årets byggnad 2013 är avgjord. Vinnare är fritidshuset i Viksberg. Alla, politikerna i stadsbyggnadsnämnden, Södertälje Byggmästareförening och södertäljeborna, hade fritidshuset på första plats.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3480_exNewsImg

  Kompetensförsörjning hos kommunerna

  Ökat byggande - ökat behov av handläggare.

  Tisdagen den 13 maj bjöd Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms län (KSL) in till ett frukostmöte där kompetensutveckling stod i fokus. På scen för att diskutera frågan fanns Jonas Örtquist från Länsstyrelsen, Ann-Kristin Kaplan från Stockholms stad, Josa Lundbäck från Abacus och Carina Lindberg från Huddinge kommun.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3472_exNewsImg

  Politikerna gav sina visioner för ett växande Stockholm

  Stockholms Byggmästareförening bjöd in till bostadspolitisk debatt fredagen den 9 maj i Kulturhuset. Samtliga partier i Stockholms stadshus var representerade för att ge sin syn huvudstadens markanvisningspolitik, stadsbyggnadsfrågor och infrastrukturutveckling.

  Läs mer »
 • Fem politiker i Heta stolen

  Stockholms Byggmästareförening har satt fem olika kommunpolitiker i Heta stolen för att fråga dem om planerna på bostadsbyggande i vardera kommun. Följ länkarna nedan för att läsa mer om hur de olika politikerna svarat.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3461_exNewsImg

  Kärlek – därför flyttar man till Haninge

  Stockholms Byggmästareförening satte Peter Olevik Dunder (FP), stadsbyggnadsnämndens ordförande i Haninge, i Heta stolen tisdagen den 6 maj. Peter Olevik Dunder fick berätta om bostadsbyggarplanerna i kommunen och han inledde med att Haninge inte bara är skärgård, utan det finns många oexploaterade områden längs med pendeltågslinjen som han gärna ser bebyggs.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3454_exNewsImg

  Nacka satsar på nära och nyskapande stadsbyggande

  Stockholms Byggmästareförening satte ordförande i Nackas stadsbyggnadsnämnd, Cathrin Bergenstråhle (M), i Heta stolen tisdagen den 29 april. I och med överenskommelsen om utbyggnad av tunnelbanan och ökad bostadsbyggande har Nacka åtagit sig att bygga 14 000 nya bostäder på västra Sicklaön längs med tunnelbanans nya spår. Cathrin Bergenstråhle meddelade att Nacka satsar än mer och kommer sammanlagt att bygga 20 000 nya bostäder i hela kommunen fram till 2030.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3449_exNewsImg

  Fullsatt frukostmöte om överprövning i offentlig upphandling

  När Andrea Sundstrand, advokat och Sveriges enda doktor i offentlig upphandling, inte hittade en bok i offentlig upphandling som var tillräckligt praktisk skrev hon en egen. Den 25 april var hon talare på föreningens frukostmöte: överprövning i offentliga upphandlingar, anordnat av Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott, och berättade om rättsmedel vid offentlig upphandling.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3446_exNewsImg

  Sundbyberg – bevarar småstadskänslan i storstaden

  Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, tog plats i Stockholms Byggmästareförenings ”Heta stolen” på tisdagen den 22 april för att svara på hur bostadsbyggandet i kommunen ser ut framöver.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3442_exNewsImg

  Botkyrka satsar på 20 000 nya bostäder till år 2040

  Botkyrka kommuns nye ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, Gabriel Melki (S), fick sätta sig i Heta stolen i Kulturhuset på tisdagen för att svara på frågor om byggandet i kommunen. Botkyrka är på väg att anta en ny översiktsplan och i den höjer de målen för bostadsbyggande från idag cirka 250 nya bostäder per år till 650 bostäder per år fram till 2040.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3436_exNewsImg

  Jubilerande årsmöte

  Medlemmarna i Stockholms Byggmästareförening och i Sveriges Byggindustriers byggförening Stockholm hade årsmöte och extra byggföreningsstämma på Grand Hôtel Stockholm på kvällen den 9 april. Efter mötet smygstartade firandet av Stockholms Byggmästareförenings 125-årsjubileum med underhållning av The Fantastic Four till middagen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3432_exNewsImg

  Solna - mer än bara genomfartskommun

  Idag satte sig Anders Ekegren (FP) i Heta stolen i Kulturhuset för att svara på frågor från Stockholms Byggmästareförening. Anders Ekegren är stadsbyggnadsnämndens ordförande i Solna och när han fick beskriva sin kommun konstaterade han att många bara ser de stora vägarna som går genom kommunen, men den lilla kommunen erbjuder såväl ett varierat boende som närhet till grönområden och storstadens puls.

  Läs mer »
 • Heta stolen: Var ska framtidens bostäder byggas?

  Träffa kommunpolitiker från Stockholms kranskommuner som svarar på frågor i Heta stolen.

  Tid: Tisdagar 11.30–12.00
  Plats: Kulturhuset (gatuplan), Sergels torg
  Ingen anmälan krävs

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3428_exNewsImg

  Hur vill politikerna att framtidens Stockholm ska se ut?

  Ett ökat bostadsbyggande är viktigt för Stockholms tillväxt. Hur tänker politikerna agera för att byggandet av fler bostäder ska komma igång? Stockholms Byggmästareförening har bjudit in stadshuspolitikerna till en het debatt fredagen den 9 maj kl. 8.00-10.00 om bostadsbyggande och infrastruktur i Stockholm. Moderator John Chrispinsson kommer att ställa frågor och känna politikerna på pulsen inför höstens val: Vad enar och vad skiljer partierna åt?

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3426_exNewsImg

  Ett hus blir till-utställningen i Kulturhuset invigdes med paneldebatt

  Stockholms Byggmästareförenings ordförande Jan Kjellson startade veckan med att inviga föreningens utställning ”Ett hus blir till” i Kulturhuset. Han nämnde att Byggmästareföreningens, som i år fyller 125 år, medlemsföretag har varit med att bygga Stockholm och att byggföretagen kommer fortsätta att bygga stad, och då är det viktigt med en levande debatt om hur staden ska utformas och att alla tar sitt ansvar för sin del i processen.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3414_exNewsImg

  Ny styrelse vald vid Södertäljes årsmöte

  På tisdagskvällen hade ett trettiotal personer slutit upp till Södertälje Byggmästareförening årsmöte. Efter den formella delen av mötet, med bland annat val av styrelseledamöter, avtackades Matti Virkki, NCC, för sitt fleråriga engagemang i styrelsearbetet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3361_exNewsImg

  Sant och falskt om PBL

  Boverkets rättschef, Yvonne Svensson, kom till Stockolms Byggmästareförening fredagen den 14 februari för att berätta om några myter i plan- och bygglagen (PBL). Föreningens bostadsutskott hade bjudit in medlemmarna till ett lunchseminarium för att lyssna när Yvonne Svensson rätade ut några frågetecken kring till exempel bullerregler, energimätning och vad som gäller vid flyttning. 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3330_exNewsImg

  Samstämmiga röster: Storstadsanpassa bullernormer och parkeringstal

  På morgonen den 28 januari samlades runt 100 personer för frukostmötet om hur vi fixar små lägenheter. Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) bjöd in till ett samtal om hur vi ska lösa det stora behovet av små lägenheter. På scen för att diskutera frågan fanns Yvonne Svensson från Boverket, Vanda Kehr från jagvillhabostad.nu, Anette Frumerie från Besqab, Peter Nyberg (S) från Botkyrka kommun och Regina Kevius (M) från Stockholms stad. I den efterföljande diskussionen var panelen överens om vikten att se över bullernormerna i storstaden och att kommuner behöver vara mer flexibla när de bestämmer parkeringstalen

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3312_exNewsImg

  Onödiga tilläggsförsäkringar fördyrar byggprojekt

  "För mig är det helt obegripligt varför man inte håller sig till AB-systemets standardavtal. Gör man det så täcks alla relevanta risker, eventuellt behöver man komplettera med ROT-försäkring" sade Rikard Öijermark, Brim AB, på det frukostmöte som föreningens entreprenadutskott anordnade fredagen den 17 januari.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3294_exNewsImg

  Sund konkurrens för byggbranschen

  Samhället förlorar 10 miljarder om året i uteblivna skatteintäkter på grund av oseriösa aktörer i byggbranschen. Detta måste få ett stopp nu! Det behöver bli obligatoriskt för alla att ha närvaroliggare, att lämna en enkel kontrolluppgift varje månad till Skatteverket och att rapportera utländsk arbetskraft från första dagen menade Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier, på Stockholms Byggmästareförenings kvartalsmöte. Vi vill ha tydliga entreprenadkedjor där vi tar ansvar för vilka som är på våra arbetsplatser och vi vill ha regler och kontroller som gäller för hela byggbranschen.

  - Vi vill ju göra rätt och det blir mycket enklare om vi får rätt verktyg påpekade Stockholms Byggmästareförenings ordförande Jan Kjellson.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3278_exNewsImg

  "Referenser hör hemma i kvalificeringsfasen"

  Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott bevakar hur lagen om offentlig upphandling fungerar och tillämpas inom byggbranschen. Utskottet har fått signaler från medlemsföretagen att det råder osäkerhet kring hur upphandlare handskas med referenstagning. Fredagen den 15 november bjöd utskottet in till frukostmöte för att diskutera frågan tillsammans med Therese Klaar, upphandlingschef på Ekerö kommun.

  Läs mer »
 • Hur värderas dina referenser i offentliga upphandlingar?

  Stockholms Byggmästareförenings LOU-utskott bjuder in till frukostmöte om referenstagning i offentliga upphandlingar fredagen den 15 november kl. 7.30–9.00. Niklas Kåvius, utskottets sekreterare och entreprenadjurist, berättar att utskottet fått anledning att lyfta denna fråga då flera medlemsföretag har hört av sig och upplever ett problem med referenstagning.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3327_exNewsImg

  Jarlahuset vann ROT-priset 2013 – glasfasad fick jury på fall

  Ombyggnaden av Jarlahuset tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2013. En anonym kontorsbyggnad på Östermalm med en trist innergård har förvandlats till ett modernt kontorshus med en spektakulär ny glasfasad.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg3329_exNewsImg

  Tre frågor till Anders Högberg om ROT-priset

  I fjol vann Anders Högberg från Megaron Arkitekter ROT-priset för sitt arbete med Beckomberga. I år sitter han med i juryn som ska utse årets vinnare – ett hedersuppdrag som är en del av priset.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2962_exNewsImg

  Sju kreativa parkeringslösningar

  Stockholm är Västeuropas snabbast växande storstadsregion. Detta ställer krav på satsningar på bostadsbyggande. Hur kan vi tillmötesgå den stora efterfrågan på små lägenheter och studentbostäder som är omöjliga att bygga med dagens parkeringskrav? Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) och Stockholms Byggmästareförening bjuder in till ett samtal kring parkeringsnormer och bostadsbyggande tisdagen den 11 juni. Läs programmet och anmäl dig här: www.stockholmsbf.se/bostadsforum.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2960_exNewsImg

  Brf Humlan vinnare av Årets byggnad och Gammelgården vinnare av Årets renovering

  Tävlingen Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje är avgjord. Prisutdelningen hölls i Södertälje stadshus och Årets byggnad blev Brf Humlan. Årets renovering tilldelades Gammelgården, Vackstanäs.

  Läs mer »
 • Nominerade till Årets byggnad och Årets renovering i Södertälje 2012

  De nominerade byggnaderna till Årets byggnad och Årets renovering är nu klara. Vinnaren i respektive kategori utses vid prisutdelning fredagen den 31 maj klockan 12.00 i Södertälje stadshus. Prisen delas ut av stadsbyggnadsnämndens ordförande Staffan Norberg och Södertälje Byggmästareförenings ordförande Alexandra Laurén.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2948_exNewsImg

  Parkeringskraven - ett hinder för ökat bostadsbyggande?

  Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms län ordnar tillsammans ett frukostmöte tisdagen den 11 juni om parkeringsnormers påverkan på bostadsbyggandet i Stockholms län. Kan vi bygga fler bostäder med flexiblare p-normer som är anpassade efter varje unikt projekt? 

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2945_exNewsImg

  Frukostmöte: Stockholms stads bygglovschef visade de nya checklistorna

  Stockholms Byggmästareförenings teknik- och miljöutskott bjöd in föreningens medlemmar fredagen den 26 april till ett frukostmöte om Stockholms stads nya checklistor vid ansökan om bygglov. Ett femtiotal medlemmar samlades för att lyssna till Ann-Kristin Kaplan, bygglovschef på Stockholm stad.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2944_exNewsImg

  Frukostmöte om buller och bostadsbyggande

  Stockholms Byggmästareförening och Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) ordnade tillsammans ett frukostmöte onsdagen den 24 april på temat buller och bostadsbyggande. Frågan som diskuterades var hur vi kan bygga fler bostäder i bullerutsatta miljöer i Stockholm.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2942_exNewsImg

  Byggmästareföreningarnas årsmöten har hållits

  De tre Byggmästareföreningarna i region öst, Stockholm, Gotland och Södertälje, har nu alla tre haft sina årsmöten. På Stockholms Byggmästareförenings årsmöte den 11 april fick medlemmarna lyssna på en medryckande föredragning om ett modernt medarbetaravtal av Brita Hybbinette som arbetar som jurist inom arbetsmarknad på Sveriges Byggindustrier.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2916_exNewsImg

  Byggbranschen satsar på arbetsmiljö och säkerhet

  För att stödja medlemsföretagen i det viktiga arbetsmiljöarbetet har Stockholms Byggmästareförening beslutat att, tillsammans med Sveriges Byggindustrier (BI) Öst, erbjuda alla medlemsföretag i regionen en kostnadsfri information om arbetsmiljö och utbildning i första hjälpen, hjärt- och lungräddning samt krisstöd. Deltagarna får kompetenskort för HLR samt AED.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2904_exNewsImg

  Stockholms bästa ombyggnad?

  Lämna ditt bidrag till ROT-priset 2013

  Nu är det dags att skicka in bidrag till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris. en tävling för byggentreprenörer, arkitekter och fastighetsägare om Stockholms bästa ombyggnad.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2890_exNewsImg

  Frukostmöte: Vill du få betalt? Teckna avtal!

  Stockholms Byggmästareförenings egenföretagarutskott bjöd på fredagen den 15 februari in till frukostmöte om vikten av att teckna avtal. Louise Wibert Uggla, entreprenadjurist på Stockholms Byggmästareförening, berättade hur ÄTA-arbeten ska hanteras enligt standardavtalen (AB 04 och ABT 06) för ett trettiotal medlemsföretag.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2884_exNewsImg

  En säker arbetsplats i fokus

  På torsdagskvällen samlades medlemmarna till kvartalsmöte i Nalens anrika lokaler. Temat för kvällen var dock inte jazz, utan arbetsmiljö. Teater Katapult spelade upp ett interaktivt teaterstycke där alla fick vara med och påverka samtalet om arbetsmiljön på arbetsplatsen. Det blev en tankeväckande diskussion med många skratt.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2839_exNewsImg

  Medlemmarna i Södertälje bjöds på ”En säker arbetsplats”

  ”En säker arbetsplats” är ett projekt som Sveriges Byggindustrier har initierat och ansvarig för projektet är Charlotta Gottschalk Dieden. Charlotta var inbjuden till Södertälje Byggmästareförenings medlemskväll tisdagen den 13 november där hon berättade om projektet. Målbilden är en nollvision: inga olyckor ska inträffa på byggarbetsplatser i Sverige.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2791_exNewsImg

  Mingel med Byggnads nya ledning på Gotland

  Gotlands Byggmästareförening bjöd på medlemsmingel i huset på Bremergränd 4 på måndagen den 2 juli under Almedalsveckan. Byggnads nya ledning närvarade på minglet och de fyra nyvalda i förbundsledningen presenterade sig.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2773_exNewsImg

  Specialföretagarkväll på Solvalla

  Onsdagen den 23 maj samlades ett femtiotal personer från medlemsföretagen på Solvalla. Specialföretagarutskottet hade bjudit in till en medlemskväll och utskottets ordförande Richard Danielsson presenterade utskottets verksamhet samt nämnde några utmaningar för specialföretagen inom byggbranschen, till exempel rekrytering av nya medarbetare.

  Läs mer »
 • Kategorier - Evenemang - ctl00_cph1_dcMain_po_61_dc61_pg2485_exNewsImg

  Frukostmöte: Ska det se ut såhär?

  Om besiktningar och reklamationer under garantitiden
  Frukostmöte 17 mars 2011

  Läs mer »