Under årsmötet tackades Jan Henriksson och Anders Drakes av efter ett långt engagemang i styrelsen. Foto: Ellen Norman
Under årsmötet tackades Jan Henriksson och Anders Drakes av efter ett långt engagemang i styrelsen. Foto: Ellen Norman

Årsmötet slog deltagarrekord

Onsdagen den 6 april samlades 160 deltagare till byggmästareföreningens årsmöte som traditionsenligt hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Inför det rekordstora antalet deltagare avtackade föreningens ordförande Maria Zimdahl styrelseledamöterna Jan Henriksson och Anders Drakes efter många års engagerat arbete för föreningen.

Årsmötet valde därefter in tre nya ledamöter i föreningens styrelse: Bilan Danho, Byggmästargruppen, Jonas Fermelin-Wiklund, AB Puts & Fasadtvätt samt Bengt Staaff, Skanska.

Efter den formella delen av mötet lämnades information om Fair Play Bygg som är ett gemensamt projekt mellan Stockholms BF och Byggnads Stockholm Gotland. Syftet med projektet, som nu har drivits under ett år, är att ta hand om tips om misstänkt brottslig verksamhet i byggbranschen, bearbeta dessa och lämna vidare till myndigheterna. Deltagarna fick också en rapport från de pågående avtalsförhandlingarna innan det var dags för utdelningen av stipendier ur Byggmästare Erik Forss´ stipendiestiftelse. I år var det 34 studenter på byggingenjörsutbildningarna vid KTH, Nackademin och Hermods som fick dela på totalt 225 000 kronor. Efter årsmötet avnjöts en trerätters middag med magisk underhållning av John Houdi i Spegelsalen.

Publicerad: 06 apr 2017 Evenemang Medlem