Arbetsmiljö

 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4990_exNewsImg

  Hela byggbranschens säkerhetsutbildning

  Byggbranschens nya webbaserade och kostnadsfria säkerhetsutbildning – safeconstructiontraining.se – är tänkt att vara hela branschens introduktionsutbildning inom säkerhetsområdet och ett krav för att arbeta vid byggarbetsplatser i Sverige. Kursen fungerar utmärkt som säkerhetsintroduktion i företag av alla storlekar och vänder sig till alla som är verksamma i branschen samt till elever på väg in via olika yrkesutbildningar.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4975_exNewsImg

  "Alla ska veta hur det fungerar"

  Den 22 september träffades Sveriges Byggindustrier (BI) Östs nätverk för Byggarbetsmiljösamordnare, BAS P&U. Temat för förmiddagen var brandskydd, krishantering och första hjälpen. På plats för att berätta om detta fanns Ann-Charlotte Rand, arbetsmiljörådgivare BI Öst; Lars Brodin, Brandskyddsföreningen och Pierre Gustavsson, Arbetsmiljöverket.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4970_exNewsImg

  Användarträff för BF9K: Vem bär ansvaret för arbetsmiljöarbetet?

  Fredagen den 15 september var det dags för höstens första användarträff för BF9K. Fokus för dagen var att reda ut arbetsmiljöbegreppen. Hos vem ligger egentligen ansvaret kring arbetsmiljöarbetet på bygg- och anläggningsarbetsplatsen?

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4931_exNewsImg

  Hur stoppar vi fusket inom byggbranschen?

  Kriminella krafter förstör för seriösa byggföretag, underminerar säkerheten på byggarbetsplatser och stjäl av våra gemensamma skattemedel. Den 4 juli höll Fair Play Bygg ett seminarium under Almedalsveckan. Hur ser läget ut och hur ska vi stoppa fusket inom byggbranschen?

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4879_exNewsImg

  ROT-arbeten kan innebära dolda risker

  Alla typer av byggprojekt innebär arbetsmiljörisker, när det kommer till ROT-arbeten handlar det om att förhålla sig till en redan befintlig byggnad.
  – Tillgänglighet är ofta ett problem, inte minst när det gäller etablering, städning och utrymningsvägar, säger Ann-Charlotte Rand.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4812_exNewsImg

  Fair Play Bygg träffade inrikesministern

  Fair Play Bygg-gruppen träffade inrikesminister Anders Ygeman på torsdagen den 9 mars för att redovisa erfarenheterna från det första verksamhetsåret. På plats fanns Johan Moström, politiskt sakkunnig för inrikesministern; ägar-/och styrgrupp som består av Marie Dolk Persson, Stockholms Byggmästareförening; Lars Holmström, Byggnads Stockholm-Gotland samt Fredrik Sirberg, Byggnads Stockholm-Gotland. För dagen var gruppen också förstärkt med Jens Hoffmann, vd Dipart, en av idégivarna till projektet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg4808_exNewsImg

  Nätverk ger de ansvariga bättre kontroll

  Arbetsmiljö och säkerhet är högt prioriterade områden inom bygg- och anläggningsbranschen. I september startade ett nätverk för BAS P och U (byggarbetsmiljösamordnare för planering/projektering och utförande) med syfte att ge personer som har dessa roller stöd och mer kunskap om vad deras ansvar innebär.

  Läs mer »
 • Satsning på arbetsmiljö och säkerhet


  En viktig fokusfråga för byggbranschen är en säker arbetsplats. Stockholms Byggmästareförening satsar på att lyfta medvetenheten kring denna fråga och från den 1 april erbjuder föreningen rabatterat medlemspris på tre utvalda kurser inom säkerhetsområdet.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg2916_exNewsImg

  Byggbranschen satsar på arbetsmiljö och säkerhet

  För att stödja medlemsföretagen i det viktiga arbetsmiljöarbetet har Stockholms Byggmästareförening beslutat att, tillsammans med Sveriges Byggindustrier (BI) Öst, erbjuda alla medlemsföretag i regionen en kostnadsfri information om arbetsmiljö och utbildning i första hjälpen, hjärt- och lungräddning samt krisstöd. Deltagarna får kompetenskort för HLR samt AED.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg2886_exNewsImg

  "Vi ska få bort arbetsolyckorna"

  Stockholms Byggmästareförenings tidning Byggbiz 1/2013 har tema säkra arbetsplatser. I tidningen kan du läsa en intervju med Charlotta Gottschalk Dieden som är huvudansvarig för fokusområdet:
  "En säker arbetsplats" på Sveriges Byggindustrier.
  – Vi måste våga prata om olyckor och risker och vi måste våga be om hjälp när vi behöver den, säger hon.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg2884_exNewsImg

  En säker arbetsplats i fokus

  På torsdagskvällen samlades medlemmarna till kvartalsmöte i Nalens anrika lokaler. Temat för kvällen var dock inte jazz, utan arbetsmiljö. Teater Katapult spelade upp ett interaktivt teaterstycke där alla fick vara med och påverka samtalet om arbetsmiljön på arbetsplatsen. Det blev en tankeväckande diskussion med många skratt.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg2882_exNewsImg

  Lär dig att ha is i magen när det hettar till

  Gå kurs i Heta arbeten

  Stockholms Byggmästareförening har ett högt tryck på kursen Heta arbeten. Från och med årsskiftet erbjuder vi nu kursen centralt i Stockholm på Wennerbergsgatan 10 på Kungsholmen. Kursen ger både praktiska färdigheter i brandsläckning och teoretiska kunskaper om bland annat förebyggande brandkunskap och branschregler kring heta arbeten.

  Läs mer »
 • Kategorier - Arbetsmiljö - ctl00_cph1_dcMain_po_74_dc74_pg2839_exNewsImg

  Medlemmarna i Södertälje bjöds på ”En säker arbetsplats”

  ”En säker arbetsplats” är ett projekt som Sveriges Byggindustrier har initierat och ansvarig för projektet är Charlotta Gottschalk Dieden. Charlotta var inbjuden till Södertälje Byggmästareförenings medlemskväll tisdagen den 13 november där hon berättade om projektet. Målbilden är en nollvision: inga olyckor ska inträffa på byggarbetsplatser i Sverige.

  Läs mer »