Senaste nytt

Nyheter - ctl00_cph1_pg4842_newsImgAll

Vi söker vd/regionchef

Vi söker en vd/regionchef som förstår de utmaningar som förekommer i att leda en organisation som till största delen består av specialister. Regionchefen/vd ansvarar för att planera, leda och följa upp verksamheten inom Stockholmskontoret som består av Stockholms, Södertälje och Gotlands byggmästareföreningar samt Sveriges Byggindustrier Region Öst. Är du den vi söker?

» Läs mer

Lediga tjänster 11 apr 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4838_newsImgAll

Årsmötet slog deltagarrekord

Onsdagen den 6 april samlades 160 deltagare till byggmästareföreningens årsmöte som traditionsenligt hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Inför det rekordstora antalet deltagare avtackade föreningens ordförande Maria Zimdahl styrelseledamöterna Jan Henriksson och Anders Drakes efter många års engagerat arbete för föreningen.

» Läs mer

Evenemang Medlem 06 apr 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4837_newsImgAll

Branschens framtida medarbetare mottog stipendier

I år inkom fler ansökningar till Byggmästare Eric Forss' stipendiestiftelse än någonsin. Efter ett tufft urval stod det klart att 34 elever från KTH, Hermods och Nackademin fick motta stipendier under Stockholms Byggmästareförenings årsmöte den 5 april.

» Läs mer

Nyheter - ctl00_cph1_pg4834_newsImgAll

Och de fem nominerade till ROT-priset 2017 är...

Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris uppmärksammar ombyggande i Stockholm. I år tävlar fem projekt om utmärkelsen och årets vinnare presenteras på ett frukostmöte fredagen den 19 maj i Kulturhuset.

» Läs mer

ROT 04 apr 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4832_newsImgAll

Hur påverkas ditt företag av nya LOU?

Den 1 januari 2017 började den nya lagstiftningen inom offentlig upphandling att gälla. LOU-utskottet bjöd in till frukostmöte för att medlemsföretagen skulle få en större inblick i nya LOU. Andrea Sundstrand, docent och advokat, berättade om nyheterna inom LOU och hur det kan påverka våra medlemsföretag.

» Läs mer

Nyheter - ctl00_cph1_pg4827_newsImgAll

Ett år med Fair Play Bygg

Idag publicerar vi rapporten om erfarenheterna från det första årets arbete med Fair Play Bygg. Projektet startades i februari 2016 och har under det första året tagit emot och bearbetat 106 anmälningar, varav 42 har lämnats över till berörda myndigheter. De flesta ärenden rör svartarbete, men bland tipsen finns även grövre brottslighet. 

» Läs mer

Sund byggbransch 27 mar 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4823_newsImgAll

Vårens kursnyheter

Idag erbjuder Stockholms Byggmästareförening ett fyrtiotal kurser inom olika områden för att säkerställa att yrkesarbetare och tjänstemän i branschen har den senaste kompetensen. I vår kommer kursverksamheten att utökas med nya kurser inom ekonomi, entreprenadjuridik och byggnadsteknik.

» Läs mer

Kurser 21 mar 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4819_newsImgAll

BF9K för högre kvalitet

Karl-Johan Brännström blev ny ordförande för BF9K-utskottet hösten 2016. Han ser fram emot att jobba för att ännu fler företag ska certifieras enligt systemet och visionen är att BF9K ska höja kvaliteten och seriositeten på hela branschen.

» Läs mer

BF9K Medlem 14 mar 2017

Nyheter - ctl00_cph1_pg4812_newsImgAll

Fair Play Bygg träffade inrikesministern

Fair Play Bygg-gruppen träffade inrikesminister Anders Ygeman på torsdagen den 9 mars för att redovisa erfarenheterna från det första verksamhetsåret. På plats fanns Johan Moström, politiskt sakkunnig för inrikesministern; ägar-/och styrgrupp som består av Marie Dolk Persson, Stockholms Byggmästareförening; Lars Holmström, Byggnads Stockholm-Gotland samt Fredrik Sirberg, Byggnads Stockholm-Gotland. För dagen var gruppen också förstärkt med Jens Hoffmann, vd Dipart, en av idégivarna till projektet.

» Läs mer

Hämta fler