Regionchef/vd

Vi söker en regionchef/vd som är spindeln i nätet, och förväntas förstå de utmaningar som förekommer i att leda en organisation som till största delen består av specialister. Är du den vi söker?

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisationen för bygg- och anläggningsföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vi arbetar för ett modernt medarbetaravtal, en sund byggbransch och säkra arbetsplatser. Visionen är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. Sveriges Byggindustrier finns över hela landet och är organiserat i sex geografiska regioner, varav Region Öst är en av dem. På 25 lokalkontor och det nationella kansliet arbetar sammanlagt 150 engagerade medarbetare.

Stockholms, Södertälje och Gotlands byggmästareföreningar är de lokala branschorganisationerna för bygg- och anläggningsföretag i Stockholm, Södertälje och på Gotland. Byggmästareföreningen tar tillvara företagens intressen och för en konstruktiv dialog med kommuner, myndigheter och beställare om byggandets förutsättningar. En annan viktig fråga är att göra byggbranschen mer attraktiv för kunder, medarbetare och allmänheten.

Byggmästareföreningarna samarbetar med Sveriges Byggindustrier, som är den rikstäckande bransch- och arbetsgivarorganisationen. I Stockholms och Gotlands län hanteras arbetsgivarfrågorna av BI Öst och branschfrågorna av byggmästareföreningarna. Totalt arbetar ett 30-tal medarbetare i regionen.

Regionchefen/vd ansvarar för att planera, leda och följa upp verksamheten inom Stockholmskontoret (Region Öst och Stockholms Byggmästareförening.) Vidare svarar regionchefen/vd för intressebevakning och att representera och driva organisationen med dess medlemmar i kontakter och samarbeten med andra organisationer samt myndigheter lokalt och regionalt. Regionchefen/vd bereder budget och redovisar resultat till styrelsen för region Öst/Stockholms BF samt till ledningen för Sveriges Byggindustrier.

Regionchefen/vd är spindeln i nätet, och förväntas förstå de utmaningar som förekommer i att leda en organisation som till största delen består av specialister. I ansvaret som vd ingår också överblicka driften och förvaltningen av den fastighet som ägs av Stockholms Byggmästareförening där bl a regionkontoret har sina lokaler.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du som söker har gedigen erfarenhet från verksamhet i organisation/myndighet/företag med anknytning till samhällsbyggnadssektorn eller annan relevant bakgrund i näraliggande verksamhet. Du har erfarenhet av personalledning och  Du är duktig på att fånga upp medlemmarnas frågor samt kommunicera och skapa opinion kring dem i rätt forum.

Som ledare är det viktigt att du är lyhörd och inlyssnande. Du har förmågan att delegera och ser fördelarna med frihet under ansvar samtidigt som du kan ta kommando, sätta tydliga mål och riktlinjer samt följa upp. Din ledarskapsstil uppmuntrar till högt i tak och du ser till medarbetarna samt deras individuella utveckling liksom till gruppens dynamik.

Som person är du stabil, självgående, uthållig och relationsskapande. Du har integritet, ingjuter förtroende och har förmågan till ekonomisk medvetenhet. Vidare är du strukturerad, pedagogiskt kommunikativ och kan inspirera samt engagera personer runt omkring dig.

Är du intresserad av att ta dig an den här spännande utmaningen? Välkommen med din ansökan! I rekryteringen samarbetar vi med Novare Propell. Vänligen skicka in din ansökan på www.novarepropell.se där du bifogar CV och personligt brev. Om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen får du gärna vända dig till Ebba Levin, ebba.levin@novarepropell.se eller Stéphanie Björklund, stephanie.bjorklund@novarepropell.se