• Evenemang - ctl00_cph1_pg4838_eventImgList

  Årsmötet slog deltagarrekord

  Onsdagen den 6 april samlades 160 deltagare till byggmästareföreningens årsmöte som traditionsenligt hölls på Grand Hôtel i Stockholm. Inför det rekordstora antalet deltagare avtackade föreningens ordförande Maria Zimdahl styrelseledamöterna Jan Henriksson och Anders Drakes efter många års engagerat arbete för föreningen.

  Evenemang Medlem 06 apr 2017
 • Evenemang - ctl00_cph1_pg4837_eventImgList

  Branschens framtida medarbetare mottog stipendier

  I år inkom fler ansökningar till Byggmästare Eric Forss' stipendiestiftelse än någonsin. Efter ett tufft urval stod det klart att 34 elever från KTH, Hermods och Nackademin fick motta stipendier under Stockholms Byggmästareförenings årsmöte den 5 april.

 • Evenemang - ctl00_cph1_pg4832_eventImgList

  Hur påverkas ditt företag av nya LOU?

  Den 1 januari 2017 började den nya lagstiftningen inom offentlig upphandling att gälla. LOU-utskottet bjöd in till frukostmöte för att medlemsföretagen skulle få en större inblick i nya LOU. Andrea Sundstrand, docent och advokat, berättade om nyheterna inom LOU och hur det kan påverka våra medlemsföretag.

 • Evenemang - ctl00_cph1_pg4811_eventImgList

  Kommunala särkrav – är det verkligen så illa?

  Den 8 mars samlades byggare och kommunföreträdare för frukostmöte med Bostadsforum – samarbetet mellan Stockholms Byggmästareförening och KSL (Kommunerna i Stockholms län). Bostadsforum är mötesplatsen för länets kommuner och byggare och temat för morgonen var Kommunala särkrav – är det verkligen så illa?. Den 1 januari 2015 trädde en ny lag i kraft som begränsade kommunernas möjligheter att ställa egna krav på ett byggnadsverks tekniska egenskaper. Nu har två år gått med den nya lagstiftningen.

  Bostad Evenemang 09 mar 2017
 • Evenemang - ctl00_cph1_pg4796_eventImgList

  Kvinnlig nätverksträff om attraktiv byggbransch

  Årets nätverksträff för kvinnor i branschen ägde rum fredagen den 17:e februari. Temat för träffen var attraktiv byggbransch där fokus i diskussionerna handlade om värderingar, privata såväl som professionella, och hur dessa påverkar en arbetsgivare i dess rekryteringsarbete.

Hämta fler